Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Од 1. марта дозволе за мање од месец дана у свим општинама

Bookmark and Share

23.01.2015. Танју, Јужна Србија Инфо

Све локалне самоуправе у Србији ће до 1. марта морати у потпуности да примењују Закон о планирању и изградњи и издају грађевинске дозволе у року до највише месец дана, изјавила је данас потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.

Од 1. марта дозволе за мање од месец дана у свим општинама

Она је на скупу са представницима свих општина и градова у Србији рекла да ће већ следеће недеље почети едукација локалних службеника.

Михајловић је на скупу у Скуштини Србије најавила да ће бити направљен и регистар локалних самоуправа о брзини издавања дозвола, тако да ће се оне такмичити да буду што боље рангиране због потенцијалнх инвеститора.
"Ми имамо неке општине које већ сада издају грађевинске дозволе за 4,5 или 10 дана, али њих је мањи број и ми хоћемо да све буду тако добре и да се у целој Србији гради", истакла је Михајловић.

Она је казала да је све то услов да би до краја ове године могла да буде уведена и електронска грађевинска дозвола.

Михајловић је навела да ће Министарство увести и "СОС" телефон за локалне самоуправе на коме ће њихови службеници моћи да добију све информације од министарства ако наиђу на неке проблеме у примени закона.

Она је такође истакла да је циљ владе да 2015. буде година реализације многих пројеката и да ће бити много више градилишта и инвестиција.


#   дозволе   општина   Зорана Михајловић   грађевинска дозвола   локална самоуправа   10 дана   електронска грађевинска дозвола
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима