Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Одржана 77. седница Градског већа, најава радова на улицама

rssBookmark and Share

Дивљана 11.03.2014.

Одржана је 77. седница Градског већа, којом је председавао градоначелник проф. др Зоран Перишић.

Одржана 77. седница Градског већа, најава радова на улицама

На овој седници једногласно је донето Решење о утврђивању Предлога одлуке о изради Плана детаљне регулације прикључног далековода 110 kV на трафостаницу 110/10kV „Ниш 5“ у Нишу, који ће обезбедити услове за стабилно снабдевање електричном енергијом на подручју Нишке Бање.
 
Такође, донето је и Решење о утврђивању Предлога одлуке о изменама Одлуке о оснивању Установе дечије одмаралиште „Дивљана“, које предвиђа да ће се ова установа од сада бавити и обучавањем у спортским активностима у камповима или школама, одржавањем спортских кампова са обавезном наставом и преноћиштем и дневних кампова, као и обуком за рад на рачунару, верску поуку, обуку за преживљавање у природном окружењу. Оваквим проширењем делатности Установе „Дивљана“ употпуниће се понуда и створити услови за успешније пословање.
 
Једногласно је утврђено решење и о давању сагласности на Статут Народне библиотеке „Стеван Сремац“. Поред основних одредби које садржи, у текст Статута уграђене су одредбе које се односе на проглашење зграде Библиотеке за културно добро - споменик културе, као и на Дан и славу установе.
 
Градско веће прихватило је Извештај о раду Фонда за развој и самофинансирање заједничких потреба грађана у 2013. години, усвојило Оперативни план одбране од поплава на територији Града Ниша за воде II реда за 2014. годину и Програм коришћења средстава Буџетског фонда за заштиту животне средине Града Ниша за 2014. годину.
 
Након што је констатован престанак мандата начелнику Управе за имовину и инспекцијске послове и начелнику Управе за привреду, одрживи развој и заштиту животне средине, Градско веће усвојило је извештај о спровођењу поступка јавног оглашавања Комисије за разматрање пријава на јавне огласе за постављење начелника и заменика начелника градских управа Града Ниша. Донета је одлука да се за начелника Управе за имовину и инспекцијске послове изабере Љубиша Јањић, а да се за начелника Управе за привреду, одрживи развој и заштиту животне средине изабере Драган Карличић.
 
Градско веће усвојило је и Закључак којим се предлаже Градоначенику да у име Града Ниша дâ изјаву Министарству регионалног развоја и локалне самоуправе да су у 2014. години буџетом Града Ниша обезбеђена средства за суфинансирање, у износу од најмање два и по милиона динара, за завршетак изградње Основне школе „Војислав Илић Млађи“ у селу Горњи Комрен и Основне школе „Десанка Максимовић“ у селу Мрамор.
 
Градско веће покренуло је иницијативу за израду пројекта замене котлова на лож уље котловима на дрвену биомасу или природни гас у школама и предшколским установама. Анализа цене грејања је показала да на овај начин  уштеде могу бити и веће од 40%.
 
Подржана је и акција Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије „Обезбеђивање услова за рад васпитно-образовних институција на територији Аутономне покрајине Косово и Метохија и акцију доделе новчане помоћи најугроженијим студентима у овој покрајини, са милион динара који ће бити уплаћени из текуће буџетске резерве Града Ниша.


Следеће недеље почињу радови на улицама

СЛЕДЕЋЕ НЕДЕЉЕ ПОЧИЊУ РАДОВИ НА УЛИЦАМАНакон 15. марта, када се очекују боље временске прилике и укључење асфалтне базе, а у складу са средствима којима Град располаже, започеће радови на реконструкцији три улице: Улици Марина Држића у Градској општини Пантелеј, у Прибојској улици у Градској општини Црвени Крст и у Хајдук Вељковој.

 

"Био сам против тога да се ради само тако што ће се обновити асфалт, тако да је направљен пројекат комплетне замене инсталација. Ове улице су у јако лошем стању и радиће се једна по једна, а по паљењу асфалтне базе радиће се и на крпљењу ударних рупа, којих има веома много у граду", рекао је градоначелник Перишић.


#   Градско веће   Дивљана   Косово и Метохија   Стеван Сремац   Зоран Перишић   Горњи Комрен   Мрамор   Љубиша Јањић   Драган Карличић   трафо станица   библиотека   Извештај о раду   временске прилике   одрживи развој
@ProfdrPerisic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима