Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Градски већник Михајло Здравковић изабран за директора "Аеродрома Србије"

rssBookmark and Share

Ниш 18.04.2019. Јужна Србија Инфо

Према нашим сазнањима, Михајло Здравковић је нови директор привредног друштва „Аеродроми Србија“

Градски већник Михајло Здравковић изабран за директора "Аеродрома Србије"

Како је, гостујући на ТВ Зона плус, изјавила начелница Нишавског округа Драгана Сотировски, нишки градски већник Михајло Здравковић нови је директор привредног друштва „Аеродроми Србија“.

Здравковића је на предлог Владе Републике Србије, изабрала Скупштина привредног друштва „Аеродроми Србија", чије ће седиште ускоро бити премештено у Ниш,.

Аеродромима Србије“ припадају „Константин Велики“ и „Лађевци“

Михајло Здравковић, рођен је 15. децембра 1983. године. Похађао је Основну школу ”Добросав Јовановић Станко” и Гимназију ”Стеван Сремац” у Нишу. Дипломирао је 2007. године на Универзитету „Едуконс“, na Факултетu за услужни бизнис, а 2015. године на истом Факултету стекао је звање мастер економиста. Од 2003. до 2010. године био је запослен у Привредном друштву ”Дрвопромет” доо из Ниша на пословима извршног директора. За резултате у раду добио је Златну плакету као најуспешнији привредник за 2006. годину и Гранд при за резултате постигнуте у производњи, као и за унапређење привреде за 2007. годину. Био је председник Одбора Удружења за шумарство, индустрију за прераду дрвета, целулозе и папира Регионалне привредне коморе Ниш.

На локалним изборима 2008. и 2012. године  биран је за одборника Скупштине Града Ниша. Током 2008. обављао је функцију заменика председника Скупштине Града Ниша, а потом од 2010. до 2012. године функцију председника Одбора за мандатно – имунитетска питања Скупштине Града Ниша. Био је  члан Савета за младе Града Ниша од 2008. до 2010. године.

Од 2012. до 2016. године обављао је функцију члана Градског већа Града Ниша задуженог за привреду, одрживи развој и саобраћај. Од 2012. до 2014. године био је члан Надзорног одбора и председник Комисије за унутрашњу ревизију ”Телеком Србија” а.д. – Београд, као члан Надзорног одбора СЗ ”Југ” доо – Ниш.

Завршио је додатне едукације из области финансија, пословања и управљања привредним друштвима. Похађао је велики број семинара из области креирања, вођења и формулисања локалне и националне политике, јавних наступа и улоге функционера организованих од стране релевантних домаћих и међународних институција, како у земљи тако и у иностранству.

Говори енглески, а служи се грчким језиком.

Коментара: 0


#   Ниш   Градско веће   Драгана Сотировски   Стеван Сремац   Телеком Србија   Михајло Здравковић   Градски већник   ТВ Зона Плус   Аеродроми Србије   одрживи развој
@GradonacelnicaN @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима