Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Gradski većnik Mihajlo Zdravković izabran za direktora "Aerodroma Srbije"

rssBookmark and Share

Niš 18.04.2019. Južna Srbija Info

Prema našim saznanjima, Mihajlo Zdravković je novi direktor privrednog društva „Aerodromi Srbija“

Gradski većnik Mihajlo Zdravković izabran za direktora "Aerodroma Srbije"

Kako je, gostujući na TV Zona plus, izjavila načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski, niški gradski većnik Mihajlo Zdravković novi je direktor privrednog društva „Aerodromi Srbija“.

Zdravkovića je na predlog Vlade Republike Srbije, izabrala Skupština privrednog društva „Aerodromi Srbija", čije će sedište uskoro biti premešteno u Niš,.

Aerodromima Srbije“ pripadaju „Konstantin Veliki“ i „Lađevci“

Mihajlo Zdravković, rođen je 15. decembra 1983. godine. Pohađao je Osnovnu školu ”Dobrosav Jovanović Stanko” i Gimnaziju ”Stevan Sremac” u Nišu. Diplomirao je 2007. godine na Univerzitetu „Edukons“, na Fakultetu za uslužni biznis, a 2015. godine na istom Fakultetu stekao je zvanje master ekonomista. Od 2003. do 2010. godine bio je zaposlen u Privrednom društvu ”Drvopromet” doo iz Niša na poslovima izvršnog direktora. Za rezultate u radu dobio je Zlatnu plaketu kao najuspešniji privrednik za 2006. godinu i Grand pri za rezultate postignute u proizvodnji, kao i za unapređenje privrede za 2007. godinu. Bio je predsednik Odbora Udruženja za šumarstvo, industriju za preradu drveta, celuloze i papira Regionalne privredne komore Niš.

Na lokalnim izborima 2008. i 2012. godine  biran je za odbornika Skupštine Grada Niša. Tokom 2008. obavljao je funkciju zamenika predsednika Skupštine Grada Niša, a potom od 2010. do 2012. godine funkciju predsednika Odbora za mandatno – imunitetska pitanja Skupštine Grada Niša. Bio je  član Saveta za mlade Grada Niša od 2008. do 2010. godine.

Od 2012. do 2016. godine obavljao je funkciju člana Gradskog veća Grada Niša zaduženog za privredu, održivi razvoj i saobraćaj. Od 2012. do 2014. godine bio je član Nadzornog odbora i predsednik Komisije za unutrašnju reviziju ”Telekom Srbija” a.d. – Beograd, kao član Nadzornog odbora SZ ”Jug” doo – Niš.

Završio je dodatne edukacije iz oblasti finansija, poslovanja i upravljanja privrednim društvima. Pohađao je veliki broj seminara iz oblasti kreiranja, vođenja i formulisanja lokalne i nacionalne politike, javnih nastupa i uloge funkcionera organizovanih od strane relevantnih domaćih i međunarodnih institucija, kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Govori engleski, a služi se grčkim jezikom.

Komentara: 0


#   Niš   Gradsko veće   Dragana Sotirovski   Stevan Sremac   Telekom Srbija   Mihajlo Zdravković   Gradski većnik   TV Zona Plus   Aerodromi Srbije   održivi razvoj
@GradonacelnicaN @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima