Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Održana 77. sednica Gradskog veća, najava radova na ulicama

rssBookmark and Share

Divljana 11.03.2014.

Održana je 77. sednica Gradskog veća, kojom je predsedavao gradonačelnik prof. dr Zoran Perišić.

Održana 77. sednica Gradskog veća, najava radova na ulicama

Na ovoj sednici jednoglasno je doneto Rešenje o utvrđivanju Predloga odluke o izradi Plana detaljne regulacije priključnog dalekovoda 110 kV na trafostanicu 110/10kV „Niš 5“ u Nišu, koji će obezbediti uslove za stabilno snabdevanje električnom energijom na području Niške Banje.
 
Takođe, doneto je i Rešenje o utvrđivanju Predloga odluke o izmenama Odluke o osnivanju Ustanove dečije odmaralište „Divljana“, koje predviđa da će se ova ustanova od sada baviti i obučavanjem u sportskim aktivnostima u kampovima ili školama, održavanjem sportskih kampova sa obaveznom nastavom i prenoćištem i dnevnih kampova, kao i obukom za rad na računaru, versku pouku, obuku za preživljavanje u prirodnom okruženju. Ovakvim proširenjem delatnosti Ustanove „Divljana“ upotpuniće se ponuda i stvoriti uslovi za uspešnije poslovanje.
 
Jednoglasno je utvrđeno rešenje i o davanju saglasnosti na Statut Narodne biblioteke „Stevan Sremac“. Pored osnovnih odredbi koje sadrži, u tekst Statuta ugrađene su odredbe koje se odnose na proglašenje zgrade Biblioteke za kulturno dobro - spomenik kulture, kao i na Dan i slavu ustanove.
 
Gradsko veće prihvatilo je Izveštaj o radu Fonda za razvoj i samofinansiranje zajedničkih potreba građana u 2013. godini, usvojilo Operativni plan odbrane od poplava na teritoriji Grada Niša za vode II reda za 2014. godinu i Program korišćenja sredstava Budžetskog fonda za zaštitu životne sredine Grada Niša za 2014. godinu.
 
Nakon što je konstatovan prestanak mandata načelniku Uprave za imovinu i inspekcijske poslove i načelniku Uprave za privredu, održivi razvoj i zaštitu životne sredine, Gradsko veće usvojilo je izveštaj o sprovođenju postupka javnog oglašavanja Komisije za razmatranje prijava na javne oglase za postavljenje načelnika i zamenika načelnika gradskih uprava Grada Niša. Doneta je odluka da se za načelnika Uprave za imovinu i inspekcijske poslove izabere Ljubiša Janjić, a da se za načelnika Uprave za privredu, održivi razvoj i zaštitu životne sredine izabere Dragan Karličić.
 
Gradsko veće usvojilo je i Zaključak kojim se predlaže Gradonačeniku da u ime Grada Niša dâ izjavu Ministarstvu regionalnog razvoja i lokalne samouprave da su u 2014. godini budžetom Grada Niša obezbeđena sredstva za sufinansiranje, u iznosu od najmanje dva i po miliona dinara, za završetak izgradnje Osnovne škole „Vojislav Ilić Mlađi“ u selu Gornji Komren i Osnovne škole „Desanka Maksimović“ u selu Mramor.
 
Gradsko veće pokrenulo je inicijativu za izradu projekta zamene kotlova na lož ulje kotlovima na drvenu biomasu ili prirodni gas u školama i predškolskim ustanovama. Analiza cene grejanja je pokazala da na ovaj način  uštede mogu biti i veće od 40%.
 
Podržana je i akcija Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije „Obezbeđivanje uslova za rad vaspitno-obrazovnih institucija na teritoriji Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija i akciju dodele novčane pomoći najugroženijim studentima u ovoj pokrajini, sa milion dinara koji će biti uplaćeni iz tekuće budžetske rezerve Grada Niša.


Sledeće nedelje počinju radovi na ulicama

SLEDEĆE NEDELjE POČINjU RADOVI NA ULICAMANakon 15. marta, kada se očekuju bolje vremenske prilike i uključenje asfaltne baze, a u skladu sa sredstvima kojima Grad raspolaže, započeće radovi na rekonstrukciji tri ulice: Ulici Marina Držića u Gradskoj opštini Pantelej, u Pribojskoj ulici u Gradskoj opštini Crveni Krst i u Hajduk Veljkovoj.

 

"Bio sam protiv toga da se radi samo tako što će se obnoviti asfalt, tako da je napravljen projekat kompletne zamene instalacija. Ove ulice su u jako lošem stanju i radiće se jedna po jedna, a po paljenju asfaltne baze radiće se i na krpljenju udarnih rupa, kojih ima veoma mnogo u gradu", rekao je gradonačelnik Perišić.


#   Gradsko veće   Divljana   Kosovo i Metohija   Stevan Sremac   Zoran Perišić   Gornji Komren   Mramor   Ljubiša Janjić   Dragan Karličić   trafo stanica   biblioteka   Izveštaj o radu   vremenske prilike   održivi razvoj
@ProfdrPerisic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima