Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Општина Медијана организује бесплатну припремну наставу из српског језика за осмаке

rssBookmark and Share

Ниш 17.04.2018. Јужна Србија Инфо

Градска општина Медијана, у сарадњи са Филозофским факултетом у Нишу, Департманом за србистику, организује бесплатну припремну наставу из српског језика за ученике осмог разреда основних школа.

Општина Медијана организује бесплатну припремну наставу из српског језика за осмаке

Градска општина Медијана у сарадњи са Филозофским факултетом у Нишу  департманом за србистику организује бесплатну  припремну наставу за полагање завршног испита из српског језика за ученике осмог разреда основних школа са територије те градске општине.

Председник Градске општине Медијана Небојша Коцић истиче да је циљ овог пројекта који је иницирала  Комисије за младе и пронаталитетну политику  да се ученицима олакша полагање испита, а родитељима уштеде средства за плаћање приватних часова. Коцић каже да ће, у зависности од интересовања, општина настојати да организује и бесплатну припремну наставу из математике као и других предмета у оквиру комбинованог теста.

Припремну наставу ће држати  40 студената завршне године студија и мастер студија.

Управница департмана за србистику на Филозофском факултету у Нишу проф.др Мирјана Илић каже да је било велико интересовање студената да држе наставу у основним школама, али да су одабрали оне најбоље. Један од услова био је и да су положили методику наставе из  српског језика и књижевности, што значи да већ имају одређену праксу и искуство у раду са ученицима.

Припремну наставу држаће једном недељно по четири студента у свих десет школа са територије Градске општине Медијана у периоду од средине априла до средине јуна.


#   Ниш   Медијана градска општина   пријем   Ана Илић   Филозофски факултет   припреме   градске општине   српски језик   Градска општина   Небојша Коцић   основна школа
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима