Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Отворен 13.Медијана Фестивал дечјег стваралаштва и стваралаштва за децу

rssBookmark and Share

Ниш 30.03.2022. Јужна Србија Инфо

У организацији највеће нишке општине, свечаношћу под називом “Школа ми је на почетку пута” уз дружење деце и најпознатијих српских стваралаца за децу, отворен је 13. Медијана фестивал дечијег стваралаштва и стваралаштва за децу.

Отворен 13.Медијана Фестивал дечјег стваралаштва и стваралаштва за децу

Заменица председник Градске општине Медијана, проф.др Светлана Антић, поздрављајући госте и све учеснике, подсетила је, да је овај „Фестивал још једна у низу манифестација, које општина посвећује нашим најмлађима“.

Заменица председника је истакала, да „на овај начин желимо да подстакнемо децу на читање и учење, али и да их покренемо на стварање” и додала, да је “доказ да смо на правом путу то, да Фестивал из године у годину окупља наше познате писце, али и све више наших најмлађих песника, љубитеља лепе речи, који ће постати писци”. 

Укупно је било 156 литерарних радова из 25 градова (Ниш, Београд, Нови Сад, Сремска Митровица, Вршац, Врање, Трстеник, Јагодина,Смедерево, Смедеревска Паланка, Коцењева, Бела Паланка, Алексинац, Старчево, Краљево, Футог, Шабац, Пирот, Књажевац, Бор, Кргујевац,Сомбор, Панчево... Било је радова из иностранства, из Немачке, Италије, Словеније, Републике Српске, БиХ.

У оквиру првог дана фестивала, програм је био посвећен доајену дечије поезије Добрици Ерићу и Мињи Суботи, пријатељима фестивала, уз чије смо стихове и ноте одрастали, а у Народној библиотеци „Стеван Сремац“, биће одржано вече посвећено Игору Коларову.

Другог дана фестивала, ученици ће у библиотекама школа Цар Константин, Душан Радовић и Ратко Вукићевић, имати прилике за разговор и дружење са писцима, међу којима су Виолета Јовић, Бранко Стевановић, Поп Душан Ђурђев, Александар Јањушевић, Милоје Радовић, Елизабета Георгиев, Слободан Станишић, Власта Ценић, Стеван Милошевић, Вера Цветановић, Гордана Тимотијевић, Славка Петковић Грујичић, Радмила Булатовић, Гордана Малетић, Русомир Арсић. 

Након причаоница у школским библиотекама, у оквиру завршног програма “Да ти кажем…” биће додељене награде најуспешнијим учесницима дечјег литерарног и ликовног конкурса, када ће бити уручена и повеља НАИСА Бранку Стевановићу.

 


#   Ниш   Медијана градска општина   Фестивал дечјег стваралаштва
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима