Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Завршен 14.Медијана фестивал дечијег стваралаштва и стваралаштва за децу

rssBookmark and Share

Ниш 22.03.2023. Јужна Србија Инфо

Уручењем награда и похвала завршен је традиционални 14. Медијана фестивал дечјег стваралаштва и стваралаштва за децу, у организацији Градске општине Медијана.

Завршен 14.Медијана фестивал дечијег стваралаштва и стваралаштва за децу

Овогодишња добитница повеље „Наиса“ је наша позната песникиња Гордана Тимотијевић, а поред новчаних награда, најбољи литерарни и ликовни радови, уз дела писаца публиковани су у зборнику радова. 

Кaо и претходних година, за  фестивалом je владало велико интересовање писаца, учесника и публике, што доказује велики број радова, пристигао из земље и иностранства, те је и ове године, фестивал изнедрио нове ствараоце паметних и лепих речи.

Овогодишњи дводневни фестивал, обележило је потписивање Протокола о сарадњи са Ршум фондацијом и Академијом „Сарадници сунца“, „чудопричаонице“, научни скуп о савременој књижевности за децу, са посебним освртом на књижевно стваралаштво Гордане Тимотијевић, као и изложба ликовних радова учесника конкурса фестивала.

У протекла два дана, наши најпознатијих писци и песници за децу Виолета Јовић, Гордана Тимотијевић, Власта Ценић, Бранко Стевановић, Дејан Алексић, Поп Душан Ђурђев, Александар Јањушевић, Милоје Радовић, Елизабета Георгиев, Слободан Станишић, Славка Петковић Грујичић, Гордана Малетић, Русомир Арсић, дружили су се са ученицима у основним школама на територији ГО Медијана.

И ове године као и претходних, отварање и затварање Медијаниног фестивала, чији је циљ неговање лепих речи, лепог писања, рецитовања и цртања, пратио је богат сценски и уметнички програм. 

 


#   Ниш   Медијана градска општина   Љубивоје Ршумовић   Народна библиотека Стеван Сремац   Фестивал дечјег стваралаштва
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима