Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Završen 14.Medijana festival dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu

rssBookmark and Share

Niš 22.03.2023. Južna Srbija Info

Uručenjem nagrada i pohvala završen je tradicionalni 14. Medijana festival dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu, u organizaciji Gradske opštine Medijana.

Završen 14.Medijana festival dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu

Ovogodišnja dobitnica povelje „Naisa“ je naša poznata pesnikinja Gordana Timotijević, a pored novčanih nagrada, najbolji literarni i likovni radovi, uz dela pisaca publikovani su u zborniku radova. 

Kao i prethodnih godina, za  festivalom je vladalo veliko interesovanje pisaca, učesnika i publike, što dokazuje veliki broj radova, pristigao iz zemlje i inostranstva, te je i ove godine, festival iznedrio nove stvaraoce pametnih i lepih reči.

Ovogodišnji dvodnevni festival, obeležilo je potpisivanje Protokola o saradnji sa Ršum fondacijom i Akademijom „Saradnici sunca“, „čudopričaonice“, naučni skup o savremenoj književnosti za decu, sa posebnim osvrtom na književno stvaralaštvo Gordane Timotijević, kao i izložba likovnih radova učesnika konkursa festivala.

U protekla dva dana, naši najpoznatijih pisci i pesnici za decu Violeta Jović, Gordana Timotijević, Vlasta Cenić, Branko Stevanović, Dejan Aleksić, Pop Dušan Đurđev, Aleksandar Janjušević, Miloje Radović, Elizabeta Georgiev, Slobodan Stanišić, Slavka Petković Grujičić, Gordana Maletić, Rusomir Arsić, družili su se sa učenicima u osnovnim školama na teritoriji GO Medijana.

I ove godine kao i prethodnih, otvaranje i zatvaranje Medijaninog festivala, čiji je cilj negovanje lepih reči, lepog pisanja, recitovanja i crtanja, pratio je bogat scenski i umetnički program. 

 


#   Niš   Medijana gradska opština   Ljubivoje Ršumović   Narodna biblioteka Stevan Sremac   Festival dečjeg stvaralaštva
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima