Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Преговори о приступању Србије Европској Унији у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 18.10.2018. Јужна Србија Инфо

Пета седница Заједничког консултативног одбора одржана је јуче у официрском дому у Нишу. Овај одбор формиран је од стране Владе Републике Србије 26.јуна 2014.године као једно од тела за спровођење Споразума о стабилизацији и придруживања између Европске заједнице и њених држава чланица с једне старне и Републике Србије с друге стране.

Преговори о приступању Србије Европској Унији у Нишу

Теме петог састанка Заједничког консултативног одбора биле су „Преговори о приступању Србије Европској унији и њихов утицај на субнационални ниво власти“, као и „Туризам као катализатор бољег живота на локалном нивоу“.

На седници је говорио и министар државне управе Бранко Ружић који је рекао да су седнице одбора веома важне у размени искустава и стицању неопходних знања локалних самоуправа на путу Србије ка ЕУ.

Чланови Заједничког консултативног одбора раде на успостављању додатног институционалног облика дијалога органа ЕУ и Републике Србије као и упућивању препорука релевантним телима у Републици Србији и ЕУ (Влада Србије, Савет за стабилизацију и придруживање, Европски парламент, Европска комисија);

Задатак овог одбора је и подстицање дијалога и сарадње између економских и социјалних интересних група у ЕУ и Републици Србији о свим економским и социјалним аспектима уласка земље у ЕУ.

Консултативни одбор има задатак и да доприноси подстицању јавних расправа о последицама чланства у ЕУ и јачању цивилног друштва у Републици Србији.

Одбор је до сада одржао четрири састанка наизменично у Београду и Бриселу, на различите, али увек актуелне локалне теме.


#   Ниш   ЕУ   Бранко Ружић   преговори   приступ   Министарство локалне самоуправе   Европска комисија   Консултативни одбор ЕУ
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима