Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Шта је истина, 11 услова Немачке, или не?

Bookmark and Share

09.12.2014. З.С, Јужна Србија Инфо

Председник Владе Србије Александар Вучић вешто у свом маниру, одбио је данас да коментарише наводе из медија о 11 услова Немачке за отварање поглавља у преговорима Србије и ЕУ, изјавивши само да Србија неће признати Косово.

Шта је истина, 11 услова Немачке, или не?

Премијер је потпуно у праву када каже да, .. Нико не тражи да Србија призна Косово? А, читајући ове навде у медијима (11 услова), ми и не можемо то да прпознамо у том конексту. Остаје да видимо како ће се те евентуалне ''одредбе'' Немачке примењивати у пракси.

Александар Вучић је навео да постоји жеља великог броја чланица ЕУ да поглавље 32 буде отворено само заједно са поглављем 35 о Косову, а то значи предузимање још неких унилатералних или заједничких акција са приштинском владом и да у томе не види неко велико откриће.

Вучић је поводом писања медија о 11 услова из Немачке за отварање поглавља у приступним преговорима са ЕУ, подвукао да нигде не пише да Србија мора да призна Косово.

Република Србија тражи најрационалнија могућа решења за сва питања, а да ниједног секунда не угрози тероторијални интегритет и истовремено очува стабилност у региону - казао је премијер и подсетио да постоји жеља код једног дела чланица ЕУ да поглавље 32 веже за 35, што би значило предузимање још неких унилатералних или заједничких акција са приштинском владом по питању Косова.

То и није никакво откриће.Знали смо то и раније и ми смо радили свој посао. На другима је да оцене, истакао је Алексанадр Вучић, одговарајући на постављена питања новинара у Палати Србија у Београду.

Премијер је навео да грађани Косова на прелазима морају да имају и додатни папир, поред пасоша.

На питање новинара,..  како ће грађани Косова прелазити границу на београдском аеродрому, Вучић је одговорио да би он много волео да Ер Србија лети за Приштину и да је он "одобрио ту идеју".

О телефонском разговору са руским премијером Дмитријем Медведевим о прекиду градње гасовода Јужни ток, Вучић је рекао тек да "разговор није био кратак" и одбио да изнесе  детаље.

Из искустава, врло брзо, имаћемо прилику да сазнамо шта је заправо истина, било она ''упакована'' у неке нове споразуме и оправдања односима о добром суседству и суживоту.


#   ЕУ   Александар Вучић   Немачка   Ер Србија   преговори   приступ  
@avucic @airserbia @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима