Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Почела обнова дотрајале школе

rssBookmark and Share

Прокупље 01.08.2013. СР

Нову школску годину ђаци и наставници школе у Џигољу код Прокупља почеће у бољим условима за рад и учење, јер су у току радови на адаптацији и уређењу школске зграде, која је у веома лошем стању.

Почела обнова дотрајале школе

- Општина Прокупље издвојила је средства за решавање приоритетних проблема, а адаптација ове школе је била неопходна како би се зграда, у коју годинама ништа није улагано, заштитила од даљег пропадања. Било је неопходно обезбедити нормално функционисање канализације у школи, тако да смо за ту намену издвојили 395.000 динара, а за извођење радова ангажовали смо прокупачки „Градски водовод“. Осим тога, замењени су стари дотрајали олуци, у шта је уложено 219.000 динара, а у наредном периоду предвиђено је сређивање столарије, тако да ће сви планирани радови бити завршени до краја месеца, Изјавио  је за Јужну Србију Игор Живаљевић из Одељења за друштвене делатности Општине Прокупље.

Према његовим речима, радове на адаптацији школе у Џигољу обилазе члан Општинског већа задужен за просвету Драган Радојковић, представник Одељења за друштвене делатности Игор Живаљевић и директор Стручне службе месних заједница Марко Лазић.

Остале школе на територији општине Прокупље су у задовољавајућем стању, што значи да ће током лета бити спроведене редовне припреме за наредну школску годину, које подразумевају кречење, чишћење и набавку школског материјала.


#   Прокупље   школе   Општина Прокупље
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима