Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Počela obnova dotrajale škole

rssBookmark and Share

Prokuplje 01.08.2013. SR

Novu školsku godinu đaci i nastavnici škole u Džigolju kod Prokuplja počeće u boljim uslovima za rad i učenje, jer su u toku radovi na adaptaciji i uređenju školske zgrade, koja je u veoma lošem stanju.

Počela obnova dotrajale škole

- Opština Prokuplje izdvojila je sredstva za rešavanje prioritetnih problema, a adaptacija ove škole je bila neophodna kako bi se zgrada, u koju godinama ništa nije ulagano, zaštitila od daljeg propadanja. Bilo je neophodno obezbediti normalno funkcionisanje kanalizacije u školi, tako da smo za tu namenu izdvojili 395.000 dinara, a za izvođenje radova angažovali smo prokupački „Gradski vodovod“. Osim toga, zamenjeni su stari dotrajali oluci, u šta je uloženo 219.000 dinara, a u narednom periodu predviđeno je sređivanje stolarije, tako da će svi planirani radovi biti završeni do kraja meseca, Izjavio  je za Južnu Srbiju Igor Živaljević iz Odeljenja za društvene delatnosti Opštine Prokuplje.

Prema njegovim rečima, radove na adaptaciji škole u Džigolju obilaze član Opštinskog veća zadužen za prosvetu Dragan Radojković, predstavnik Odeljenja za društvene delatnosti Igor Živaljević i direktor Stručne službe mesnih zajednica Marko Lazić.

Ostale škole na teritoriji opštine Prokuplje su u zadovoljavajućem stanju, što znači da će tokom leta biti sprovedene redovne pripreme za narednu školsku godinu, koje podrazumevaju krečenje, čišćenje i nabavku školskog materijala.


#   Prokuplje   škole   Opština Prokuplje
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima