Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш: Почиње програм пронаталитетног развоја на селу

rssBookmark and Share

Ниш 13.06.2018. Јужна Србија Инфо

Град Ниш је кроз програм пословања Центра за социјални рад издвојио средства за пронаталитетни развој на селу, како би мештани села у околини Ниша остали да живе у својим срединама.

Ниш: Почиње програм пронаталитетног развоја на селу

„Кроз социјалну подршку и издвајањем подстицајних средстава желимо да помогнемо мештанима села да започну неку сопствену делатност попут сеоског туризма,воћарства,повртарства и пчеларства“, рекла је градска већница Тијана Ђорђевић Илић приликом обиласка породица.

„Ово је почетак акције у којој смо обишли шест породица које су аплицирале и испуниле одређене критеријуме утврђене овим програмом.Желимо да обиђемо сва села у градским општинама Ниша и помогнемо најугроженијим породицама“, рекла је градска већница Илић.

О додели грантова на основу претходно одређених критеријума одлучиваће стручна служба Центра за социјални рад.

Висина гранта је до 140 хиљада динара и програм ће се реализоавти до краја године.

Данашња акција је почетак мапирања породица које испуњавају услове у оквиру овог програма.

Град је за потребе реализације програма издвојио пет милиона динара које поред новца за доделу грантова укључују и средства неопходна за рад сарадника и стручних тимова, а биће организоване и трибине како би се мештанима појединих села програм максимално приближио.

Коментара: 0


#   Ниш   наталитет   село   Ана Ђорђевић   Центар за социјални рад Свети Сава   Тијана Ђорђевић   Комисија за пронаталитетну политику
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима