Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Погоршана ситуација, у болницама више од 4.300 људи - готово извесне оштрије мере за викенд

rssBookmark and Share

Ниш 11.03.2021. РТС, Јужна Србија Инфо

Од почетка пандемије у Србији је тестирано 3.089.025 особа, укупан број регистрованих случајева је 498.696, а од последица инфекције преминуло је 4.620 особа.

Фото: Јужна Србија Инфо архива
Фото: Јужна Србија Инфо архива

Озбиљна ситуација у Нишу, др Јеркан: На крају смо трећег таласа

По броју новозаражених коронавирусом Ниш је у среду био други у земљи.

Ниш је јуче обележио годину дана од првог акривног случаја коронавируса, веома је озбиљна  ситуација од друге половине фебруара, у просеку буде и до 300 новозаражених.

Рад ковид амбулнате води Дом здравља. Директор Дома здравља у Нишу Милорад Јеркан каже да смо на крају трећег таласа, задња три дана је преко 2.000 укупно пацијената у ковид амбулантама.

Доста особа је и на педијатрији. Др Јеркан каже да је јуче било 120 прегледа, 71 први преглед, 30 позитивно, што указује да се и међу школском популацијом јавља ковид 19, али су то благи облици, немамо упут према КЦ Ниш.

Генерално је повећан број првих прегледа последњих дана. Указује да је то највећи број од како је почела пандемија и креће се између од 500 и 580 прегледа, што јасно указује да је од 22. фебруара нагло кренуло повећање, због неозбиљности која је се манифестовала у Нишу.

"Сва популација и школска и студентска је то донела, неколико дана имаћемо овако велики број па очекујем да се стабилизује. Једини лек је вакцина, преко 90.000 вакцина само дали, очекујемо да до средине априла дамо преко 120.000 вакцина грађанима а и онда ће плато бити стабилан", рекао је Јеркан.

"Јуче смо обишли 180 пацијената у сеоском подручју, то је 50 километара у околини Ниша, сви радо примају вакцину и мислим да ћемо успети да победимо ову неман", закључио је др Јеркан.

У Београду је регистровано 1.460 новооболелих, што је више него претходног дана.

У Нишу је на коронавирус позитивна 281 особа, у Новом Саду 224.

Следе Крагујевац са 163, Врање са 125 и Краљево са 119 позитивних на коронавирус. 

Повећан је број пацијената на респиратору којих је тренутно 212, а у болницама широм Србије је 4.311 ковид пацијената.

Премијерка Ана Брнабић изјавила је да ће, у склопу мера против ширења коронавируса, инсистирати да се сви концерти откажу, а да ће готово сигурно бити нових мера за викенд.

Када је реч о погоршању епидемијске ситуације, премијерка је казала да вакцинација помаже да не буде још гора, али да ће готовo сигурно бити нових мера за викенд.


#   Ниш   Дом здравља   Ана Брнабић   Милорад Јеркан   привремене мере   кризни штаб   Коронавирус
@anabrnabic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима