Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Поклони за маме и бебе

rssBookmark and Share

Ниш 08.01.2013. Autor: Rts

Поред Божића, неке нишке породице прослављале су и долазак на свет новог члана. На Божић ове године у Нишу је рођено десет беба, а градска општина Медијана дочекала их је са поклонима.

Поклони за маме и бебе
Они су рођени у нишком породилишту на дан Христовог родјења, маме су им припремиле имена - Кристина, Богдан, Божидар...., а градска општина Медијана поклоне, како би маме са бригом мање могле да уживају у највећој радости у животу.

"Добила сам леп Божићни дар, а то је дечак. То ми је друга беба, а име ће бити вероватно у складу са празником", каже Наташа Матев.

На Божић је у Нишу рођено седам девојчица и три дечака. Јања је једна од десет беба рођених на дан Христовог рођења. Она је, као и остале бебе, добра и здрава.

Милан Стефановић, помоћник директора Гинеколошко-акушерске клинике КЦ Ниш каже да су сви порођаји протекли уредно, да су бебе виталне и да нема никаквих проблема.

"Божић нам је почео радосно, весело и успешно", додаје он.

Како је много тога потребно за бебу, нарочито у првом тренутку, по изласку из болнице,  општина Медијана је мамама доделила ваучер на 10.000 динара за беби опрему.

"Желели смо да промовишемо рађање, повећање броја деце, јер без деце нема будућности ни за породицу, ни за друштво", каже Небојша Крстић, председникм ГО Медијана.

У Нишу се годишње роди између 3.100 и 3.200 беба. Град сваком новорођенчету дарује беби пакет и свакој првој беби 20.000 динара.



#   Ниш   Небојша Крстић   Градска општина
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима