Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pokloni za mame i bebe

rssBookmark and Share

Niš 08.01.2013. Autor: Rts

Pored Božića, neke niške porodice proslavljale su i dolazak na svet novog člana. Na Božić ove godine u Nišu je rođeno deset beba, a gradska opština Medijana dočekala ih je sa poklonima.

Pokloni za mame i bebe
Oni su rođeni u niškom porodilištu na dan Hristovog rodjenja, mame su im pripremile imena - Kristina, Bogdan, Božidar...., a gradska opština Medijana poklone, kako bi mame sa brigom manje mogle da uživaju u najvećoj radosti u životu.

"Dobila sam lep Božićni dar, a to je dečak. To mi je druga beba, a ime će biti verovatno u skladu sa praznikom", kaže Nataša Matev.

Na Božić je u Nišu rođeno sedam devojčica i tri dečaka. Janja je jedna od deset beba rođenih na dan Hristovog rođenja. Ona je, kao i ostale bebe, dobra i zdrava.

Milan Stefanović, pomoćnik direktora Ginekološko-akušerske klinike KC Niš kaže da su svi porođaji protekli uredno, da su bebe vitalne i da nema nikakvih problema.

"Božić nam je počeo radosno, veselo i uspešno", dodaje on.

Kako je mnogo toga potrebno za bebu, naročito u prvom trenutku, po izlasku iz bolnice,  opština Medijana je mamama dodelila vaučer na 10.000 dinara za bebi opremu.

"Želeli smo da promovišemo rađanje, povećanje broja dece, jer bez dece nema budućnosti ni za porodicu, ni za društvo", kaže Nebojša Krstić, predsednikm GO Medijana.

U Nišu se godišnje rodi između 3.100 i 3.200 beba. Grad svakom novorođenčetu daruje bebi paket i svakoj prvoj bebi 20.000 dinara.


Komentara: 0


#   Niš   Nebojša Krstić   Gradska opština
@


 


[ Dodaj komentar ]





Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima