Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дачић: Социјалисти нису нестали, поред свега ми стојимо постојано!

Bookmark and Share

22.12.2018. Новости, Јужна Србија Инфо

Председник СПС Ивица Дачић рекао је данас на десетом Конгресу да социјалисти нису нестали, напротив, стоје, каже, постојано на жалост непријатеља, иако су им, како каже, приписиване све невоље народа и државе, преносе Новости.

Фото: Танјуг
Фото: Танјуг

Нема те силе, каже, која ће Србију натерати по цену губитка националих и државних интереса да уђе у ЕУ, а да губи Косово

Дачић је навео да од почетка СПС стоји на два стуба политике – друштвене правде и безусловне љубави према српском народу у свим земљама у којима живи.

Дачић је, као кандидат за председника странке, поручио делегатима да га бирају, не због његових политичких амбиција, које је, каже, остварио, већ ако мисле да им је потребан и ако је користан за партију.

“Ако ме бирате, онда морате и да ме слушате”, рекао је Дачић социјалистима.

Он је рекао да владајућој коалицији не прети никаква опозиција, јер, како каже, „не можете се освртати на сваког комарца који вас уједе“.

“Највећи проблем јесу мангупи у нашим редовима. То морамо да елиминишемо, да би партија била боља. Морамо да учинимо све да се што боље представимо грађанима”, рекао је Дачић.

Социјализам данас, каже, подразумева: стан, посао, образовање, здравствену заштиту и пензију.

Дачић је навео да коалиција са СНС има два темељна принципа, један је да бране националне и државне интересе, а други како би се праведније расподелио друштвени производ будући да нису из истог иделошког корпуса.

“То није било могуће без јаке економије. Сложили смо се да је стабилизујемо и да направимо већи друштвени раст, рекао је Дачић.

Каже да је убеђен у исправност одлуке да СПС гради стратешко партнерство са СНС како би Србију извукли из кризе и усмерили ка лидерству у овом делу Европе.

„Не желим да будем председник социјалиста утописта већ оних који ће имати подршку међу грађанима јер дају одговоре на тешка питања”, поручио је Дачић.

Како је рекао, социјалисти ће и даље остати сидро стабилности из чврст ослонац кроз бурна времена.

“Спавао сам на поду као илегалац у студентском дому и постао премијер, министар спољних и унутрашњих послова, а то је све било могуће само у социјализму”, рекао је Дачић и додао да српски социјалисти у 21. веку „стоје постојано“ на стази коју су утабали најбољи људи у новијој историји и надахнути идеалима који спајају најбоље људе целог човечанства

“Нико у Србији нема такво наслеђе, нити такве стручне и посвећене људе за сваки задатак и посао. Социјалисти су најстарији политички бренд, не постоји снага у народу са дубљим коренима”, рекао је Дачић и додао да СПС јесте настао 1990. године, али и напоменуо да имају корене у комунистичком покрету.

СПС данас на Десетом јубиларном Конгресу бира председника и главни одбор станке. Дачић је кандидат за председника, а ако га данас изаберу биће му то четврти мандат.

Лидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић истакао је да је Косово и Метохија најтеже питање Србије, да су околности у којима се Србија бори такви да готово ништа није на нашој страни, али да је наша земља успела да преокрене ситуацију и да ниједно решење, па чак ни дискусија о решењу за Косово не може да се дешава без знања и учешћа Србије.

„Чврсто стојимо на томе да Србија не може бти понижена и може прихватити само праведни компромис“, рекао је Дачић, у говору којим је отворио 10. Конгрес СПС.

Нема те силе, каже, која ће Србију натерати по цену губитка националих и државних интереса да уђе у ЕУ, а да губи Косово.

„То је неупоредиво. Некада се говорило о нечасним понудама, а сада би било логичније да понуде да не уђемо у ЕУ, а да изгубимо Косово, с обзиром на однос ЕУ према Србији. Међутим, ми смо за европски пут Србије“, рекао је он.

Дачић је рекао да као председник партије може да каже да ниједан социјалиста никада није био издајник и да се тиме поносе.

Према његовим речима, налазимо се у критичном тренутку, у којем је на нашој генерацији да реши ово вековно питање, солуцијом која ће донети дуготрајни мир и стабилност будућим покољењима.

Истакао је да су околности у којима се Србија бори такви да готово ништа није на нашој страни.

Коментара: 1


#   СПС   Ивица Дачић   Косово и Метохија   Јужна Србија Инфо   политика   Вечерње новости   конгрес   главни одбор
@socijalisti @DacicIvica @juznasrbija @


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+) (-)

    a dalje?, 23.12.2018.:
    Druze Briselu, mi ti se kunemo da sa tvoga puta ne skrenemo


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима