Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Демократија: Карађорђев трг у Бујановцу од сада је Скендербегов, одлучили одборници

rssBookmark and Share

Бујановац 01.07.2016. РТВ Врање, Јужна Србија Инфо

Трг Карађорђа Петровића у Бујановцу убудуће ће се звати трг Скендербега. Ово су одлучили одборници Скупштине општине Бујановац на јучерашњој седници, након вишечасовне расправе.

Фото: РТВ Врање
Фото: РТВ Врање

У овом парламенту већину чине албански одборници, њих 22-оје из различитих партија. Против ове одлуке гласало је 14-оро српских опозиционих одборника.

Предлог да се тачка о промени имена трга као допуна стави на дневни ред потекао је од председника Скупштине општине Јонуза Муслијуа из Партије за демократски прогрес. Подржале су га албанске партије, али и неке српске групе грађана.

"Група грађана Стојанча Арсић-За бољи Бујановац. СНС је био против јер овај предлог не води у политичку стабилност.", рекао је Ненад Митровић, шеф одборничке групе СНС.

Митровић сматра да ово сада није требало да се ради, јер су промењена имена већ 18 улица у Бујановцу и то највише тамо где живе Албанци и Роми. Ми смо били за предлог да улице добијају имена значајних људи са локала, каже Митровић.

"Ово што се јуче догодило не иде у корист никоме. Већина коју су албански одборници формирали 16. маја и оно што су тада говорили у суспротности је са овим што се сада дешава."
Управо зато СНС није пришао скупштинској већини, јер сматрамо да Јонуз Муслију није човек који може да допринесе политичкој стабилности, истиче Митровић.
 


#   Бујановац   СНС   Албанци   одборници   Ненад Митровић   Јонуз Муслиу     дневни ред   Скупштина општине   група грађана     Скендербег  
@sns_srbija @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима