Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Demokratija: Karađorđev trg u Bujanovcu od sada je Skenderbegov, odlučili odbornici

rssBookmark and Share

Bujanovac 01.07.2016. RTV Vranje, Južna Srbija Info

Trg Karađorđa Petrovića u Bujanovcu ubuduće će se zvati trg Skenderbega. Ovo su odlučili odbornici Skupštine opštine Bujanovac na jučerašnjoj sednici, nakon višečasovne rasprave.

Foto: RTV Vranje
Foto: RTV Vranje

U ovom parlamentu većinu čine albanski odbornici, njih 22-oje iz različitih partija. Protiv ove odluke glasalo je 14-oro srpskih opozicionih odbornika.

Predlog da se tačka o promeni imena trga kao dopuna stavi na dnevni red potekao je od predsednika Skupštine opštine Jonuza Muslijua iz Partije za demokratski progres. Podržale su ga albanske partije, ali i neke srpske grupe građana.

"Grupa građana Stojanča Arsić-Za bolji Bujanovac. SNS je bio protiv jer ovaj predlog ne vodi u političku stabilnost.", rekao je Nenad Mitrović, šef odborničke grupe SNS.

Mitrović smatra da ovo sada nije trebalo da se radi, jer su promenjena imena već 18 ulica u Bujanovcu i to najviše tamo gde žive Albanci i Romi. Mi smo bili za predlog da ulice dobijaju imena značajnih ljudi sa lokala, kaže Mitrović.

"Ovo što se juče dogodilo ne ide u korist nikome. Većina koju su albanski odbornici formirali 16. maja i ono što su tada govorili u susprotnosti je sa ovim što se sada dešava."
Upravo zato SNS nije prišao skupštinskoj većini, jer smatramo da Jonuz Musliju nije čovek koji može da doprinese političkoj stabilnosti, ističe Mitrović.
 


#   Bujanovac   SNS   Albanci   odbornici   Nenad Mitrović   Jonuz Musliu     dnevni red   Skupština opštine   grupa građana     Skenderbeg  
@sns_srbija @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima