Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Uskoro rešenje "krize" direktora u Nišu, iako na dnevnom redu sednice nema ove tačke

rssBookmark and Share

13.10.2017. Z.S. Južna Srbija Info

Kako nezvanično saznajemo u Beogradu je u toku sastanak dela visokih funkcionera Srpske napredne strannke, na kojem bi trebalo da se donese adekvatno rešenje za krizu (ne)izbora direktora javnih preduzeća.

Prošireni dnevni red bez rasprave o direktorima?
Prošireni dnevni red bez rasprave o direktorima?

Odborničke grupe dobile su predlog proširenog dnevnog reda za 17. sednicu SG Niša, koja još nije zakazana i u kojem nema predložene rasprave o izboru direktora.

Iako je Komisija za izbor direktora završila svoj deo posla još 21. septembra i dostavila rang listu Gradskom veću, a mandat direktorima javnih preduzeća istekao 2. oktobra, predlog kanditata sa najviše bodova još nije stigao do Skupštine grada Niša, odbornicima na glasnje.

Iz Gradskog veća, kažu da se sa postupkom kasni zbog određenog broja prigovora i da bez obzira što Veće nema ovlašćenja da se meša u izbornin postupak, gradska vlada neće dozvoliti da bude samo sprovodnik.

Napominjemo da se Komisija za izbor direktora oglasila saopštenjem u kome se naglašava da shodno Zakonu o javnim preduzećima, učesnici konkursa nemaju pravo žalbe, kao ni Gradsko veće da odlučuje o kandidatima u toku izbornog postupka, već samo Sud i to isključivo nakon okončanja celog postupka.

Naredna sednica je u ponedeljak 16. ili u sredu 18. oktobra.

Da li će nakon današnjeg dogovora i odluke u "Beogradu" dnevni red 17. sednice biti dopunjen i sa ovom tačkom ili će se naći neko drugo rešenje za "krizu direktora", portal Južna Srbija Info obavestiće nišku javnost u najkraćem vremnskom roku.


#   SNS   javna preduzeća   Gradsko veće     Južna Srbija region   Južna Srbija Info   odbornici   Skupština grada Niša   dnevni red   Komisija za izbor direktora
@sns_srbija @juznasrbija @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima