Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Демократска странка представила свој програм на улицама Ниша

rssBookmark and Share

12.12.2015.

Демократска странка у Нишу је данас упознала грађане са основним постулатима свог Програма и кроз разговор са грађанима желела да чује који су највећи проблеми са којима се они сусрећу.

Демократска странка представила свој програм на улицама Ниша

„Претходних 6 месеци, преко 300 стручњака окупљених око Демократске странке радило је на предлогу Програма о коме данас разговарамо са грађанима. Програмом дајемо решења за највеће проблеме са којима се грађани суочавају. Овим разговорима правимо договор за модерну Србију после Вучића“ – изјавио је Миодраг Станковић, председник Градског одбора Демократске странке у Нишу.  

"Једино Демократска странка има људе, знање и реалну шансу да од наше земље направи земљу у којој желимо да живимо. Важно нам је да чујемо мишљење грађана. Ово је програм који ћемо преложити ми али је ово и ваш програм, програм за вас." додао је Станковић

"Због тога нам је важно да још једном са грађанима о њему разговарамо и данас и у наредних месец дана. Демократска странка неће одустати. Не прихватамо да се сва неспособност Српске напредне странке сваљује на Владу од пре четири године. И јавни дуг, и дефицит, и њихови мутни послови, и закони који се доносе за њихове пословне партнере, и смањење плата и пензија, и запошљавање њихових страначких активиста, и њихова неспособност да привуку инвеститоре, и чињеница да се за њихове приватне послове Србија задужује – они за све то покушавају да окриве Демократску странку." каже Станковић,

"Демократска странка сада има нове људе који нису компромитовани, који у сваком месту и свакој општини смеју да покуцају свакоме на врата и погледају своје суграђане у очи. Наши људи су наша највећа снага“ – изјавио је Миодраг Станковић.

Србији је потребна влада која ће знати и умети да родитељима омогући да подижу децу која ће сутра остати овде, да раднике поштује и штити од сиромаштва и понижења. Демократска странка се залаже да пољопривредницима обезбеди субвенције и да им чува најплоднију земљу. Да незапосленима пружи једнаке шансе. Да професорима, наставницима и учитељима и васпитачима омогући живот достојан њиховог позива. Да грађанима осигура право на слободно и истинито информисање – само су неке ставке за које се залажу демократе у свом Програму.  

„Програм на коме је радило много стручњака из Политичког савета, Ресорних савета и даље је отворен за сугестије грађана, невладине организације и чланове странке. У Програму је јасно наведена борба против сиромаштва, борба за нова радна места, враћање достојанства грађанима, пензионерима. Демократска странка сматра да овакву лошу власт и на локалу и у Републици треба сменити“ – истакао је Владимир Домазет, председник Политичког савета Градског одбора Демократске странке у Нишу.

Демократе позивају све заинтересоване грађане и чланове странке да дођу у Градски одбор ДС-а и дају своје конкретне предлоге и сугестије за Програм који је још увек отворен за измене и допуне.


#   ДС   субвенције   радна места   Миодраг Станковић   Градски одбор   јавни дуг   Владимир Домазет
@demokrate @Mikica_S @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима