Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Demokratska stranka predstavila svoj program na ulicama Niša

rssBookmark and Share

12.12.2015.

Demokratska stranka u Nišu je danas upoznala građane sa osnovnim postulatima svog Programa i kroz razgovor sa građanima želela da čuje koji su najveći problemi sa kojima se oni susreću.

Demokratska stranka predstavila svoj program na ulicama Niša

„Prethodnih 6 meseci, preko 300 stručnjaka okupljenih oko Demokratske stranke radilo je na predlogu Programa o kome danas razgovaramo sa građanima. Programom dajemo rešenja za najveće probleme sa kojima se građani suočavaju. Ovim razgovorima pravimo dogovor za modernu Srbiju posle Vučića“ – izjavio je Miodrag Stanković, predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Nišu.  

"Jedino Demokratska stranka ima ljude, znanje i realnu šansu da od naše zemlje napravi zemlju u kojoj želimo da živimo. Važno nam je da čujemo mišljenje građana. Ovo je program koji ćemo preložiti mi ali je ovo i vaš program, program za vas." dodao je Stanković

"Zbog toga nam je važno da još jednom sa građanima o njemu razgovaramo i danas i u narednih mesec dana. Demokratska stranka neće odustati. Ne prihvatamo da se sva nesposobnost Srpske napredne stranke svaljuje na Vladu od pre četiri godine. I javni dug, i deficit, i njihovi mutni poslovi, i zakoni koji se donose za njihove poslovne partnere, i smanjenje plata i penzija, i zapošljavanje njihovih stranačkih aktivista, i njihova nesposobnost da privuku investitore, i činjenica da se za njihove privatne poslove Srbija zadužuje – oni za sve to pokušavaju da okrive Demokratsku stranku." kaže Stanković,

"Demokratska stranka sada ima nove ljude koji nisu kompromitovani, koji u svakom mestu i svakoj opštini smeju da pokucaju svakome na vrata i pogledaju svoje sugrađane u oči. Naši ljudi su naša najveća snaga“ – izjavio je Miodrag Stanković.

Srbiji je potrebna vlada koja će znati i umeti da roditeljima omogući da podižu decu koja će sutra ostati ovde, da radnike poštuje i štiti od siromaštva i poniženja. Demokratska stranka se zalaže da poljoprivrednicima obezbedi subvencije i da im čuva najplodniju zemlju. Da nezaposlenima pruži jednake šanse. Da profesorima, nastavnicima i učiteljima i vaspitačima omogući život dostojan njihovog poziva. Da građanima osigura pravo na slobodno i istinito informisanje – samo su neke stavke za koje se zalažu demokrate u svom Programu.  

„Program na kome je radilo mnogo stručnjaka iz Političkog saveta, Resornih saveta i dalje je otvoren za sugestije građana, nevladine organizacije i članove stranke. U Programu je jasno navedena borba protiv siromaštva, borba za nova radna mesta, vraćanje dostojanstva građanima, penzionerima. Demokratska stranka smatra da ovakvu lošu vlast i na lokalu i u Republici treba smeniti“ – istakao je Vladimir Domazet, predsednik Političkog saveta Gradskog odbora Demokratske stranke u Nišu.

Demokrate pozivaju sve zainteresovane građane i članove stranke da dođu u Gradski odbor DS-a i daju svoje konkretne predloge i sugestije za Program koji je još uvek otvoren za izmene i dopune.


#   DS   subvencije   radna mesta   Miodrag Stanković   Gradski odbor   javni dug   Vladimir Domazet
@demokrate @Mikica_S @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima