Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ДС Ниш: Када ће бити измештена пруга из центра и изграђен Јужни булевар?

rssBookmark and Share

Ниш 24.10.2019. Јужна Србија Инфо

“Измештање пруге из центра Града и изградња Јужног булевара су стара обећања, прво треба завршити Зетску улицу", кажу у нишком ДС-у.

ДС Ниш: Када ће бити измештена пруга из центра и изграђен Јужни булевар?

Саопштење са данашње конференције за новинаре ГрО Демократске странке у Нишу, преносимо у целости...

“Измештање пруге из центра Града и изградња Јужног булевара стара су предизборна обећања актуелне власти. За почетак би актуелна власт могла да заврши Зетску улицу с обзиром на то да су толико причали о  реконструкцији  Зетске  улице… Шта се чека и са осталим улицама? Сада имамо поново обећање, да ће се изградити Јужни булевар. Помоћник градоначелника је изјавио у једној емисији на локалном медију да ће се изградњом Јужног булевара у Нишу растеретити саобраћај у центру јер ће бити могуће и да главна улица, односно део од Вождове до Милојка Лешјанина, постане  пешачка зона.  

Основни предуслов да би се реализовала ова замисао је измештање пруге  из центра града. По неком плану је да се почне са тим пројектом  2021. године. Да ли то неко покушава опет да обмањује грађане и које је то по реду предизборно обећање ове власти? – изјавио је Станковић

Све те приче о изградњи Јужног булевара подразумевају и да се након измештања пруге крене у реализацију и изузимање  земљишта. Од пекаре Чаир па све до Палилулске рампе треба порушити објекте који се налазе поред пруге да би се направио Јужни булевар. Одакле пара за то?! СНС власт је завршила само булевар Хероја са Кошара, што значи да су седам година спајали два булевара у дужини од 400 метара.

Подсећам да је Булевар хероја са Кошара само један део кружног прстена. Да би се завршио Сомборски булевар треба да се направи договор са Војском око изузимања дела земљишта касарне “Кнез Михаило” како би се заокружио кружни прстен. Пуних седам година није написана ни једна једина реч Војсци Србије око решавања правно имовинских односа са Градом због спајања Сомборског булевара и бул. Никола Тесла. На тај начин би био затворен кружни прстен око града који би, уз измештање пруге из центра града и повезивања ул. Душана Поповића, представљао изузетно квалитетно решење саобраћајног прстена око града и то не само за српске оквире.

У контексу кружног прстена и обећања изградње Јужног булевара,  истовремено се врши измештање наплатних рампи ауто пута, које ће сада практично бити у граду и додатно оптеретити саобраћај. 

Упозоравамо и сада као опозициона странка, која је много тога урадила у нашем мандату, да функционери ове градске власти мора да воде рачуна о грађанима Ниша, а не о интересима Београда и ЈП ‘’Путеви Србије.- рекао је Станковић.  

За само четири године, од 2008 до 2012. године, док је ДС управљала градом, отворене су фабрике Јура, Шин Вон, Бенетон, низ малих и средњих предузећа уз запошљавање око пет хиљада људи. Град је добио више нових булевара (Сомборски, Медијана, Ивана Милутиновића), реконструисани су булевари Зорана Ђинђића, Димитрија Туцовића, Цара Константина, реконструисано небројено улица у граду и на селу. изграђено 15-ак нових крузних токова, реконструисан је фудбалски стадион, хала спортова. изграђено је и реконструисано 7 обданишта, 8 здравствени станица, изграђено је и реконструисано више основних и средњих скола, изграђено преко 250 социјалних станова.

Седмогодишња власт СНС нема  новца за нове вртиће и школе, али зато има за замену мермерних плоча на Тргу краља Милана, што ће грађане Ниша коштати 3 милиона евра, или у преводу 6 нових вртића у граду.

По први пут у историји града (укључујући и ’99.) град Ниш је узимао кредит за реализацију Програма изградње и одржавања. Зашто? Зато што није било прихода! То све говори да имамо једну неспособну власт СНС која ради супротно интересима грађана Ниша!“ – закључио је Станковић

 

Коментара: 0


#   Ниш   ДС   пруга   Миодраг Станковић   инфраструктура   Јужни булевар
@demokrate @Mikica_S @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима