Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишке демократе критикују начин и време реконструкције нишких улица

rssBookmark and Share

Ниш 06.07.2019. Јужна Србија Инфо

На данас одржаној 6, нишкој зони слободе, чуле су се критике на начин финансирања и време реконструјције улица и тггова у Нишу.

Нишке демократе критикују начин и време реконструкције нишких улица

Саопштење преносимо у целости..

У Србији је завладала епидемија реконструкција Тргова и изградње Фонтана. Та епидемија стигла је и у наш Град. 

Приликом усвајања буџета града Ниша за 2019. годину, предложио сам као одборник СГ Ниша амандмане којима се новац намењен за реконструкцију парка и Трга Краља Милана, као и куповину зграде у Генерала Милојка Лешјанина преусмерава на приоритете грађана Ниша. 

Предложили смо да се тај новац определи за: 
Изградњу Основне школе и предшколске установе у Градској Општини Пантелеј, због повећаног насељавања у тој општини. 

Да се грађанима обезбеди транспарентност трошења буџетских средстава, кроз увођење праксе свакодневног објављивања података о трошењу буџетских средстава. 

Да се уклоне архитектонске баријере, с обзиром да су и даље највећи проблем особама са инвалидитетом у Нишу и онемогућавају им нормалан свакодневни живот. Да се обезбеди лифт са посебном наменом за особе са инвалидитетом у згради Градске управе. 

Да се зграда Спортског диспанзера, која се налази поред базена Чаир, која је изграђена за време вршења власти Демократске странке, стави у функцију, унутрашњим уређењем и обезбеђењем медицинске опреме. Идеја је била да то буде најмодернији спортско – медицински центар у Србији. 

Да се изгради Азил за напуштене животиње. 

Да се уложи у обнову основних и средњих школа у Нишу које су у веома лошем стању. 

Све то, драги суграђани, може да се уради са новцем који градска власт планира да уложи у керамику, тј. замену плоча на Тргу Краља Милана и куповину зграде. има на чекању у вртићима 2200 деце. За 7 година није изграђен ни један вртић. Када је Демократска странка вршила власт, у граду је изграђено и реконструисано 8 нових вртића. Такође, изграђено је 5  нових основних школа и реконструисано више основних и средњих школа. Деца и родитељи на Пантелеју пет година чекају на изградњу основне школе. 

Како данас објаснити деци на Пантелеју да неће добити нову основну школу, како објаснити родитељима 2200 малишана да ће њихова деца и даље бити на чекању. 

218 милиона динара је могло такође да се определи за изградњу канализације, свега 33% домаћинства у Нишу има решену канализацију. У Србији је тај просек мањи, негде око 60% има решену канализацију. Можда је то грађанима било далеко важније од уређења градског трга. Али, нико их ништа није ни питао. 

218 милиона динара актуелна власт даје из буџета града Ниша за реконструкцију Трга и Градског парка. И плус 30 милиона динара за замену јавне расвете. То су паре грађана које актуелна напредњачка власт троши без јавне расправе, без да пита грађане Ниша. Ми као одборници, као представници грађана им поручујемо да се на тај начин не може трошити новац грађана.

Ниш не сме да буде прћија београдског центра моћи. Грађани Ниша треба да се питају како и на који начин се троше паре из буџета града. Радови морају да стану, захтевамо јавну расправу, закључио је Станковић. 

 

Коментара: 0


#   Ниш   ДС   реконструкција   Особе са инвалидитетом   Миодраг Станковић   градска власт   инфраструктура   Савез за Србију   Нишка зона слободе
@demokrate @Mikica_S @SavezZaSRB @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима