Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ДС Ниш: Укинути другу паркинг зону и нелегалне казне за паркирање!

rssBookmark and Share

Ниш 18.02.2016. Јужна Србија Инфо

Крајње је време да се заустави даље урушавање институција и свега онога што је неопходно да би један град функционисао, речено је данас на конференцији за новинаре у Градском одбору Демократске странке у Нишу.

ДС Ниш: Институције у граду се урушавају
ДС Ниш: Институције у граду се урушавају

До недавно је због колапса градског буџета било доведено у питање функционисање основних школа у Нишу и градско руководство, које је више пута мењало одлуку о узимању, односно одустајању од узимања кредита, па потом поново одлучило да ипак узме кредит, само показало колико је нестручно и како због таквог начина рада озбиљно угрожава функцинисање Ниша. Додатне сумње да нешто озбиљно у функционисању града није у реду, уноси и то што није могуће доћи до усвојене Одлуке о буџету града за 2016. годину, јер таква Одлука није постављена на градски сајт.

Скоро свакодневно имамо најаве о могућим тужбама и штрајковима у институцијама и јавним предузећима која су у надлежности града. Прошле недеље је објављена информација да запослени у Заводу за урбанизам месецима не примају плату, ових дана су запослени у установама културе најавили подношење тужбе против града због неисплаћених зарада.

Када је већ реч о култури, о манифестацијама које Ниш чине препознатљивим и чине део културе овог града, заиста је непримерено да премијер најављује вишегодишњу подршку фестивалу ЕXИТ који се одржава у Новом саду а ни речи о испуњавању уговорних обавеза и поништавању одлуке о додели средстава фестивалу Нишвил који се одржава у Нишу. Свакако да је фестивал у Новом саду значајан и да заслужује подршку државе, али је и Нишвил значајан не само за Ниш и овај део Србије, или је премијер заборавио да Србија има и југ? Да ли руководство града има икакав утицај и намеру да се избори за бољи положај Ниша у Републици Србији или ће се овим градом управљати из Крушевца и Крагујевца?

Очекујемо да ускоро буде одржана седница скупштине града на којој ће бити разматран извештај државне ревизорске институције и да ће грађани најзад видети како се руководство града односи према њиховом новцу, рекао је Миодраг Станковић, председник Градскод одбора Демократске странке у Нишу.

- Према сазнањима Демократске странке, Градска општина Медијана није конкурисала ни за један пројекат прошле године?

Постављамо питање да ли је то истина, и који су разлози за такав један, најблаже речено, пропуст?

Да ли је у питању нестручност и незнање или је у питању инертност и лењост?
Да ли руководство Општине свесно да поред  новца који им град пребацује, имају обавезу према грађанима да, кроз учешће у пројектима, прибављају додатна средства, а кроз реализацију пројеката побољшавају услове за живот грађана Медијане?
Уместо тога, руководство ГО Медијана се хвали да је уштедело 40 милиона динара и пренело их у ову годину. 

Да ли их је недостатак визије или страх да не погреше спречио да, рецимо уложе у нове подземне контејнере и сређивање међублоковског зеленила?
Но, рећи да није било инвестиција била би неистина. ГО Медијана је обновила столарију, стим што се трошкови не знају. Такође је подигла и ону,  комшије из тог краја кажу затворску, ограду.
Једно од образложења из општине је и да би грађане спречили да  користе импровизовани паркинг поред зграде Општине.

То опет указује на велики проблем који грађанима прави Паркинг сервис.  Уместо да мирујући саобраћај реши на задовољство грађана, смањију се простор где возачи могу бесплатно да се паркирају, повећава се број паркинг места, а пауци дивљају.
И опет се удара на обичне грађане. Паркинг сервис је сада почео да отима  аутомобиле људима суботом поред бувље пијаце. 

То просто значи: неки наш комшија, да би уштедео, иде да купи нешто на бувљаку. Довезе се до бувљака својим, барем 10 догина старим аутом, и док покушава да уштеди који динар купујући јефтинију робу на бувљаку направи себи трошак од скоро 100 евра.

Поручујемо градској власти, обуздајте паркинг сервис, нису грађани ту због те фирме већ је обрнуто. 

Подсећамо вас да је Демократска странка предложила, кроз одборничку иницијативу, јер једино тако можемо, да се укине друга паркинг зона и укину нелегалне казне за паркирање,рекао  је Иван Јоцић, одборник Скупштине града Ниша.

                                                                               


#   Ниш   ДС   саобраћај   буџет   Медијана градска општина   Паркинг сервис   Миодраг Станковић   критика   институције   Иван Јоцић   Градска општина
@demokrate @Mikica_S @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима