Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ДС-ЗЗС: Потписан споразум о стратешком партнерству у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 09.01.2016. ДС,Јужна Србија Инфо

Градски одбори Демократске странке и Заједно за Србију, јуче су на заједничкој конференцији за медије, потписали споразум о стратешком партнерству.

Фото: Белами
Фото: Белами

„Ово удруживање и стратешко партнерство је засновано на програмској сличности. Оно што нас посебно повезује у граду Нишу је неспособна градска власт која даје обећања од којих грађани не могу да живе. Поред програмске сличности, повезују нас и програмски циљеви.

Значајно је да ћемо покренути израду Програма за развој града Ниша. Програм за развој Града Ниша ће ове две странке  у оквиру удружене опозиције Града Ниша предложити  на разматрање свим опозиционим странкама, нашим партнерима,  након усвајања са њихове стране, ставити га на јавну расправу пред грађане Ниша.

Јако је важно да грађани Ниша знају да постоји неко ко озбиљно брине о њиховим проблемима. Све оно што нас заједно мучи у Нишу јесте велика незапосленост. Преко 36000 људи  у граду нема посао, налази се на бироу рада. Привредници у Нишу једва састављају крај са крајем, муче се са озбиљним такасама и наметима. Пољопривредници такође нису задовољни. То незадовољство се осећа и у примарном здравству. Демократска странка је недавно потписала изјаву о намерама са још шест опозиционих странака и синдикатом Слога. Сваким даном се придружују угледни појединци, синдикати, удружења грађана.

Заједништво ових двеју странака, нуди грађанима једну озбиљну алтернативу градској власти. Истраживање јавног мњења показује колики је раст рејтинга ових двеју странака, и колико су ове странке напредовале и имају поверење грађана.

Све опозиционе странке које раде у оквиру Удружене опозиције улажу озбиљне напоре да наш Град извучемо из кризе.“ – изјавио је Миодраг Станковић, председник Градског одбора ДС у Нишу.

„Ово је јачање међусобних страначких односа и потпис о стратешком партнерству између Демократске странке и Заједно за Србију представља израз намере да ми и убудуће стварамо што тесније везе и организационе везе које ће проистећи из договора о програмским циљевима.

Значајно је да је Демократска странка изразито опредељена опозиционо, против Александра Вучића, против СНС-а и свих партија које заједно са њима врше власт на начин који није користан за грађане Србије. Демократска странка треба да буде стожер опозиције, стожер окупљања, јер има највећу демократску традицију, програмски има основу која је прихватљива за све демократске и проевропски орјентисане странке. Сматрамо да је Ниш најпогодније тло где би се та сарадња остварила. Ниш треба да буде узор окупљања за целу Србију. Ми ћемо имати координисани рад у погледу заједничког наступа унутар опозиције у граду Нишу. Заједно ћемо предлагати теме дневног реда, дефинисати циљеве и платформу на којој треба да се базира рад на предстојећим изборима. Јачање заједништва и заједничког рада треба да понуди алтернативу власти. Медијски простор није довољно отворен за све политичке субјекте, па ћемо настојати да остваримо што непосреднији контакт са грађанима“ – рекао је Бошко Ристић, потпредседник Заједно за Србију. 


#   Ниш   ДС   Бошко Ристић   споразум   Миодраг Станковић   Благоје Брадић   градска власт   Заједно за Србију
@demokrate @Mikica_S @ZajednoZaSrbiju @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима