Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

“Ниш неће у НАТО“: ДСС Ниш сликовито подсећа на НАТО бомбардовање

rssBookmark and Share

Ниш 22.02.2016. Јужна Србија Инфо

Градски одбор Демократске странке Србије у Нишу јуче је у центру града, сликовито подсетио грађане, фотографијама на "резултате" НАТО бомбардовања 1999. године.

“Ниш неће у НАТО“: ДСС Ниш сликовито подсећа на НАТО бомбардовање

Демократска странка Србије приказивањем слика из периода током и после бомбардовања наше земље 1999. Године од стране НАТО-а, покушала је да подсети грађане на то шта је тада Нишу, али и целој Србији, учињено, а све противећи се споразуму са овом алијансом који је Скупштина недавно ратификовала. Из ДСС-а најављују и да ће, ако се за мишљење о овом споразуму не пита народ, покренути већу акцију.

Пролазници су у главној градској улици могли да се присете како је Србија изгледала 1999. године. На паноима су биле изложене фотографије, а могли су се чути и звуци сирене. Све ово организовала је Демократска странка Србије са циљем да грађанима укаже на прошлост која има везе са НАТО-ом, а противећи се недавно ратификованом споразуму Србије и ове алијансе.

Целокупну ситуацију која се односи на споразум са НАТО-ом коментарише и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин, који сматра да су наводи неких опозиционих странака о ратификовању споразума лицемерни.

Из Демократске странке Србије одговарају да су разлике између споразума из 2006. и овог данас очигледне и да споразум који је Скупштина недавно ратификовала значи окупацију Србије.

Подсећамо, споразум који предвиђа слободу кретања и имунитет свим припадницима НАТО-а потписан је септембра 2015. године, а Скупштина Србије га је ратификовала 12. фебруара.

Извор: НТВ Ниш,  Фото: ДСС НИш ФБ


#   Ниш   ДСС   Александар Вулин   протест   Милан Лапчевић   НАТО   споразум   НАТО бомбардовање   Скупштина Србије   фотографије
@dsscentar @VulinAleksandar @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима