Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Двери Ниш траже да престане репресивно кажњавање Нишлија кроз систем „Око соколово“

rssBookmark and Share

Ниш 15.10.2022. Јужна Србија Инфо

Као народни посланик подржавам протест одржан у петак испред Градске куће којим Нишлије од градске власти као оснивача ЈКП „Паркинг сервис“ траже да престане репресивно кажњавање Нишлија кроз систем „Око соколово“, казала је између осталог, посланик Тамара Керковић у допису медијима.

Фото: Град Ниш
Фото: Град Ниш

Саопштење преносимо у целости…

Градска организација Двери Ниш критиковала је више пута не само начин спровођења јавних набавки за два возила која је „Паркинг сервис“ платио новцем свих Нишлија 9,3 милиона динара, већ се и кажњавање грађана како ради то систем „Око соколово“ претворило у репресивну меру против свих који раде и живе у обележеном делу Ниша, а та се површина увећава из дана у дан.

Овај систем не води рачуна о потребама ни грађана ни привредника и уместо да уведе ред у саобраћају, он се претворио у „харач“ и незаконити екстра-порез на коришћење аутомобила. Захтеви Нишлија су оправдани јер систем „Око соколово“ без разлике кажњава и привреднике док обављају утовар и истовар робе, кажњава грађане док им је возило накратко заустављено да би обавили хитан посао, кажњава све који живе и раде у центру Града Ниша.

Велики грађана Ниша је начин пословања ЈКП „Паркинг сервис“ који се уместо комуналног предузећа које треба да задовољава потребе Нишлија, претворило у „харачлију“ и екстра-профитера. За све време постојања овог јавно-комуналног предузећа, оно је од свог оснивања било „оаза“ за запошљавање привилегованих партијских кадрова и ове и свих претходних власти, а да за све те године није изграђена ниједна подземна гаража у Граду са 80.000 аутомобила. Цинични слоган ЈКП“Паркинг сервис“ који гласи „Да увек има слободног места“ у стварности показује нула слободних места у јавним гаражама, а податке о пословању на сајту могуће је наћи само уз велико стрпљење и потрагу. Ти подаци у најкраћем говоре следеће – број запослених у ЈКП „Паркинг сервис“ износи 212 , док је број систематизованих радних места 173. Извештај о пословању до јуна 2022.год. (иако тешко виљив, и са документима потписаним и крајем јула 2022) који је потписала председник Надзорног одбора Крстић Ивана, у билансу успеха кажу да је пословни приход, планиран на близу 500 милиона динара, до јуна остварен са 90%, а да је добитак из редовног пословања (читај наплате казни од Нишлија) већ до јуна 2022.год. износио 4.870.000,00 динара и премашио план за 914%. Накнаде за 3 члана Надзорног одбора износе 1.500.000 , 00 дин. , док је једном лицу (не зна се коме) по основу уговора исплаћено готово исто толико, тј 1.200.000,00 дин. Плате запослених су далеко изнад просека у Нишу и у нето износу просечна плата за запослене је 77.000,оо дин и 116.904,00 дин за менаџере.

Овај нишки екстра-профитер који дере кожу са леђа својих суграђана за све ово време није изградио ниједну подземну гаражу у Нишу а због тога што на 3000 паркинг места у Граду (на које „Паркинг сервис“ не плаћа накнаду за коришћење градског земљишта) не могу да паркирају 80.000 аутомобила, Нишлијама је уведен и екстра – харач звани „Око соколово“ .

Даље овако не може! Тражимо да видимо где су оволики милиони пара Нишлија, зашто нема довољно паркинг места, ко је тајни потписник уговора од 1.200.000, дин са „Паркинг сервисом“ као и због чега није изграђена ниједна подземна гаража.

Доко ове одговоре Нишлије не буду добиле, екстра-порез уместо Нишлија треба да плаћа ЈКП „Паркинг сервис“ и да овај харач над Нишлијама стане.


#   Ниш   Паркинг сервис   Двери   Око соколово   Тамара Керковић
@SPDveri @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима