Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Идемо на изборе да створимо толерантнију Србију

rssBookmark and Share

13.03.2012. Аutor : Ekipa Južne Srbije |

Лидер Либерално демократске партије Чедомир Јовановић поручио је данас да покрет "Преокрет" не иде на изборе да би победио друге странке, већ са циљем да Србија након 6. маја буде толерантнија земља.

Идемо на изборе да створимо толерантнију Србију

"Не идемо на изборе да бисмо победили Тадића, Николића, Дачића, Коштуницу, већ идемо свесни циља да смо генерација која мора да заврши посао. Желимо да након 6. маја знамо где је стена на којој ћемо изградити нашу земљу", рекао је Јовановић обраћајујући се младима у Битеф театру.

Он је напоменуо да "Преокрет" није фаворит у овој кампањи, јер како је рекао, "има оних који имају више новца и који су далеко испред Преокрета, будући да нисмо чекали 12 сати да би знали када ће избори бити одржани".

"Зашто би онда неко подржао нашу коалицију? Па зато што је нама више до вас штало, а њима је више стало до власти над вама", нагласио је Јовановић.

Он је оценио да се покрет "Преокрет" разликује од осталих коалиција на политичкој сцени, јер их није окупио ни страх од онога што виде пред собом, ни борба за власт, већ жеља да раде и да мењају земљу.

Према његовој оцени, у изборе се улази у тешкој ситуацији, јер грађани углавном сматрају да је данашња Србија судбина са којом морају да се помире или у супротном да из ње оду.

"ЛДП није направио "Преокрет" да би да заузела боље место на 'Титанику' Србије", поручио је Јовановић.

Скупу су присиствовали и други лидери из покрета Преокрет - председник Српског покрета обнове Вук Драшковић, председник Социјалдемократске уније Жарко Кораћ, 'Богата Србија' Захарија Трнавчевића и лидер Асоцијације слободних и независних синдиката (АСНС) Ранка Савић, као и представници Војвођанске партије, Партије зелених и Демократске партије Санџака.

Председник Либерално демократске партије Чедомир Јовановић изјавио је да ће та странка на предстојеће изборе изаћи са Српским покретом обнове и чланицама покрета Преокрет, уз јасну подршку Асоцијације слободних и независних синдиката (АСНС).

Јовановић је на конференцији за новинаре рекао да је договором утврђено да СПО добије самостални посланички клуб у Скупштини Србије (најмање пет посланика), а АСНС-у ће припасти два посланичка мандата.

Лидер ЛДП-а додао је да ће он бити носилац листе под називом Преокрет, са наведеним чланицама - Српским покретом обнове (СПО), Социјалдемократском унијом, Богатом Србијом, АСНС-ом и регионалним странкама са којима ускоро треба да буде окончан договор.

Према његовим речима, коалиција окупљена у покрету Преокрет деловаће на републичким, покрајинским, градским и општинским изборима, а тиме "градјанима пружа прилику да уравнотеже политичке односе" у Србији.

Лидер СПО Вук Драшковић рекао је да верује у успех покрета Преокрет чији је главни циљ најбржи могући улазак Србије у Европску унију, а додао је и да ће предизборна кампања бити усмерена на директан контакт са градјанима и бирачима.


#   Богата Србија   избори   ЛДП   Чедомир Јовановић   Вук Драшковић   Ранка Савић
@ldp @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима