Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Idemo na izbore da stvorimo tolerantniju Srbiju

rssBookmark and Share

13.03.2012. Autor : Ekipa Južne Srbije |

Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović poručio je danas da pokret "Preokret" ne ide na izbore da bi pobedio druge stranke, već sa ciljem da Srbija nakon 6. maja bude tolerantnija zemlja.

Idemo na izbore da stvorimo tolerantniju Srbiju

"Ne idemo na izbore da bismo pobedili Tadića, Nikolića, Dačića, Koštunicu, već idemo svesni cilja da smo generacija koja mora da završi posao. Želimo da nakon 6. maja znamo gde je stena na kojoj ćemo izgraditi našu zemlju", rekao je Jovanović obraćajujući se mladima u Bitef teatru.

On je napomenuo da "Preokret" nije favorit u ovoj kampanji, jer kako je rekao, "ima onih koji imaju više novca i koji su daleko ispred Preokreta, budući da nismo čekali 12 sati da bi znali kada će izbori biti održani".

"Zašto bi onda neko podržao našu koaliciju? Pa zato što je nama više do vas štalo, a njima je više stalo do vlasti nad vama", naglasio je Jovanović.

On je ocenio da se pokret "Preokret" razlikuje od ostalih koalicija na političkoj sceni, jer ih nije okupio ni strah od onoga što vide pred sobom, ni borba za vlast, već želja da rade i da menjaju zemlju.

Prema njegovoj oceni, u izbore se ulazi u teškoj situaciji, jer građani uglavnom smatraju da je današnja Srbija sudbina sa kojom moraju da se pomire ili u suprotnom da iz nje odu.

"LDP nije napravio "Preokret" da bi da zauzela bolje mesto na 'Titaniku' Srbije", poručio je Jovanović.

Skupu su prisistvovali i drugi lideri iz pokreta Preokret - predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković, predsednik Socijaldemokratske unije Žarko Korać, 'Bogata Srbija' Zaharija Trnavčevića i lider Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) Ranka Savić, kao i predstavnici Vojvođanske partije, Partije zelenih i Demokratske partije Sandžaka.

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je da će ta stranka na predstojeće izbore izaći sa Srpskim pokretom obnove i članicama pokreta Preokret, uz jasnu podršku Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS).

Jovanović je na konferenciji za novinare rekao da je dogovorom utvrđeno da SPO dobije samostalni poslanički klub u Skupštini Srbije (najmanje pet poslanika), a ASNS-u će pripasti dva poslanička mandata.

Lider LDP-a dodao je da će on biti nosilac liste pod nazivom Preokret, sa navedenim članicama - Srpskim pokretom obnove (SPO), Socijaldemokratskom unijom, Bogatom Srbijom, ASNS-om i regionalnim strankama sa kojima uskoro treba da bude okončan dogovor.

Prema njegovim rečima, koalicija okupljena u pokretu Preokret delovaće na republičkim, pokrajinskim, gradskim i opštinskim izborima, a time "gradjanima pruža priliku da uravnoteže političke odnose" u Srbiji.

Lider SPO Vuk Drašković rekao je da veruje u uspeh pokreta Preokret čiji je glavni cilj najbrži mogući ulazak Srbije u Evropsku uniju, a dodao je i da će predizborna kampanja biti usmerena na direktan kontakt sa gradjanima i biračima.


#   Bogata Srbija   izbori   LDP   Čedomir Jovanović   Vuk Drašković   Ranka Savić
@ldp @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima