Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Кадрови СНС уништавају град, док власт не брине о имовини Нишлија

rssBookmark and Share

08.04.2016. Јужна Србија Инфо

Преставници коалиције "Ниш мој град", Бранислав Јовановић и Миодраг Станковић, осврнули су се на кадровску политику Српске напредне странке и немарност у погледу градске имовине.

Саопштења преносимо у целости.

КАДРОВИ СНС-а НАНОСЕ ШТЕТУ ГРАДУ (Бранислав Јовановић НПС)

"Пошто је седница Скупштине Града заказана за понедељак, 11. април,  поводом извештаја Државне ревизорске институције, сматрамо да су се створили услови да се од стране Градског већа, а на предлог надзорног одбора ЈКП Градска Топлана, на дневном реду  те седнице нађе и предлог за разрешење директора ЈКП Градска Топлана, Слободана Максимовића. Пошто је иначе против господина Максимовића подигнута оптужница због злоупотребе службеног положаја из члана 359 кривичног закона", каже Бранислав Јовановић,  један од лидера коалиције "Ниш, мој град!" и председник нишког одбора Народног покрета Србије.

Он додаје да  господин Максимовић може да угрози пословање ЈКП Градска Топлана, обзиром на тежину дела и опасност за вршењем нових кривичних дела, а на тај начин и стабилност функционисања Града и буџета.

Јовановић сматра  да су испуњени сви услови да се покрене процедура за разрешење господина Масимовића као и да је ова оптужница  још један у низу доказа о катастрофално лошим кадровским решењима у граду која су довела буџет Ниша у тешку ситуацију. Он објашњава да нико из града не предузима ништа како би се утврдила одговорност, не само за лоше кадровске потезе него и санкционисање онога што је, како каже, лоше урађено и што пуно кошта пореске обавезнике.

"Проблеми са кадровима су видљиви и у "Пчелици", "Дивљани", Градској Топлани, Инкубатор центру... Такође се поставља и питање одговорности за реконструкцију Топлане „Југ“ коју су најављивали као највећу појединачну инвестицију Града од близу 3.000.000 евра, а нема никаквих информација шта је са том реконструкцијом и да ли су отклоњени кварови после свеобухватне реконструкције на Топлани „Југ“ у Нишу", закључује Јовановић.

 

НИШКА ВЛАСТ НЕ БРИНЕ О ИМОВИНИ ГРАДА (Миодраг Станковић ДС)

"Градска власт не брине о имовини Града! Уместо да локале којима газдује и  одржава, под повољним условима додељује заинтересованим предузетницима, односно људим акоји желе да започну неки посао, градски челници локале остављају у запуштеном стању", рекао је један од лидера коалиције "Ниш, мој град" и председник нишког одбора Демократске странке.

Станковић каже да у самом центру града постоје руине и рушевине од објеката који се налазе на само 50 метара од зграде скупштине града, како је навео. Истиче  да Град иако је надлежан, не води рачуна о овим објектима, и тиме се наноси велика штета градској имовини.
"Људи не могу да дођу до локала, да сами отпочну посао и да сами стварају приходе јер им ова власт то није омогућила", наглашава Станковић.

Он објашњава да се за објекат који се запусти и доведе у стање да је полусрушен, Град из буџета мора да издвоји новац за његови реконструкцију како би објекат поново био функционалан и како би у њему могло нешто да се ради.

"И уместо да брине о локалима у власништву Града, нишка власт се бави улепшавањем прилаза општинским објектима, а за градску имовину их баш брига. Објекти који су урушени могу да угрозе и безбедност наших суграђана, што је још озбиљније и опасније", каже први човек нишког ДС-а и додаје:

"Такав однос према заједничкој имовини мора да се промени и она мора да се искористи како би могла да допринесе развоју града и повећању запослености у Нишу."

 


#   Бранислав Јовановић   Миодраг Станковић   саопштење   градска власт   избори 2016   Коалиција Ниш мој град
@Mikica_S @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима