Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kadrovi SNS uništavaju grad, dok vlast ne brine o imovini Nišlija

rssBookmark and Share

08.04.2016. Južna Srbija Info

Prestavnici koalicije "Niš moj grad", Branislav Jovanović i Miodrag Stanković, osvrnuli su se na kadrovsku politiku Srpske napredne stranke i nemarnost u pogledu gradske imovine.

Saopštenja prenosimo u celosti.

KADROVI SNS-a NANOSE ŠTETU GRADU (Branislav Jovanović NPS)

"Pošto je sednica Skupštine Grada zakazana za ponedeljak, 11. april,  povodom izveštaja Državne revizorske institucije, smatramo da su se stvorili uslovi da se od strane Gradskog veća, a na predlog nadzornog odbora JKP Gradska Toplana, na dnevnom redu  te sednice nađe i predlog za razrešenje direktora JKP Gradska Toplana, Slobodana Maksimovića. Pošto je inače protiv gospodina Maksimovića podignuta optužnica zbog zloupotrebe službenog položaja iz člana 359 krivičnog zakona", kaže Branislav Jovanović,  jedan od lidera koalicije "Niš, moj grad!" i predsednik niškog odbora Narodnog pokreta Srbije.

On dodaje da  gospodin Maksimović može da ugrozi poslovanje JKP Gradska Toplana, obzirom na težinu dela i opasnost za vršenjem novih krivičnih dela, a na taj način i stabilnost funkcionisanja Grada i budžeta.

Jovanović smatra  da su ispunjeni svi uslovi da se pokrene procedura za razrešenje gospodina Masimovića kao i da je ova optužnica  još jedan u nizu dokaza o katastrofalno lošim kadrovskim rešenjima u gradu koja su dovela budžet Niša u tešku situaciju. On objašnjava da niko iz grada ne preduzima ništa kako bi se utvrdila odgovornost, ne samo za loše kadrovske poteze nego i sankcionisanje onoga što je, kako kaže, loše urađeno i što puno košta poreske obaveznike.

"Problemi sa kadrovima su vidljivi i u "Pčelici", "Divljani", Gradskoj Toplani, Inkubator centru... Takođe se postavlja i pitanje odgovornosti za rekonstrukciju Toplane „Jug“ koju su najavljivali kao najveću pojedinačnu investiciju Grada od blizu 3.000.000 evra, a nema nikakvih informacija šta je sa tom rekonstrukcijom i da li su otklonjeni kvarovi posle sveobuhvatne rekonstrukcije na Toplani „Jug“ u Nišu", zaključuje Jovanović.

 

NIŠKA VLAST NE BRINE O IMOVINI GRADA (Miodrag Stanković DS)

"Gradska vlast ne brine o imovini Grada! Umesto da lokale kojima gazduje i  održava, pod povoljnim uslovima dodeljuje zainteresovanim preduzetnicima, odnosno ljudim akoji žele da započnu neki posao, gradski čelnici lokale ostavljaju u zapuštenom stanju", rekao je jedan od lidera koalicije "Niš, moj grad" i predsednik niškog odbora Demokratske stranke.

Stanković kaže da u samom centru grada postoje ruine i ruševine od objekata koji se nalaze na samo 50 metara od zgrade skupštine grada, kako je naveo. Ističe  da Grad iako je nadležan, ne vodi računa o ovim objektima, i time se nanosi velika šteta gradskoj imovini.
"Ljudi ne mogu da dođu do lokala, da sami otpočnu posao i da sami stvaraju prihode jer im ova vlast to nije omogućila", naglašava Stanković.

On objašnjava da se za objekat koji se zapusti i dovede u stanje da je polusrušen, Grad iz budžeta mora da izdvoji novac za njegovi rekonstrukciju kako bi objekat ponovo bio funkcionalan i kako bi u njemu moglo nešto da se radi.

"I umesto da brine o lokalima u vlasništvu Grada, niška vlast se bavi ulepšavanjem prilaza opštinskim objektima, a za gradsku imovinu ih baš briga. Objekti koji su urušeni mogu da ugroze i bezbednost naših sugrađana, što je još ozbiljnije i opasnije", kaže prvi čovek niškog DS-a i dodaje:

"Takav odnos prema zajedničkoj imovini mora da se promeni i ona mora da se iskoristi kako bi mogla da doprinese razvoju grada i povećanju zaposlenosti u Nišu."

 


#   Branislav Jovanović   Miodrag Stanković   saopštenje   gradska vlast   izbori 2016   Koalicija Niš moj grad
@Mikica_S @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima