Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Коалиција НАДА у Нишу: Децентрализација неопходна за равномеран развој земље

rssBookmark and Share

Ниш 28.11.2023. Јужна Србија Инфо

Коалиција НАДА коју чине Нова Демократска странка Србије (Нова ДСС) и Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) оценила је приликом посете Граду Нишу да је децентрализација неопходна за развој земље и да градови и општине треба да имају веће ингеренције и већи буџет за свој развој.

Коалиција НАДА у Нишу: Децентрализација неопходна за равномеран развој земље

У препуној сали, на конвенцији Коалиције Нада,  послата је јасна порука бројним присталицама да је равномерно регионални развој основа на чему коалиција Нада гради свој програм. 

Скуп је отворила потпредседница Извршног одбора Новог ДСС и кандидаткиња за народну посланицу Слађана Милетић рекавши да је југ Србије успаван у сиромаштву и да од 35 општина и градова на југу Србије у чак 34 је просечна плата нижа од републичког просека. Рекла је да Србији предстоје боља времена а да су гаранција за то управо коалиција Нада И Милош Јовановић. 

"Ми имамо озбиљан програм и за економију и за децентрализацију земље, да повратимо више одговорности за локалне самоуправе, да је спустимо на мало нижи ниво да грађани сами одређују своју судбину, да имају више новца, али више надлежности", рекао је председник Нове ДСС и један од лидера коалиције НАДА Милош Јовановић.

Јовановић је додао и да желе да спроведу регионализацију због равномерног развоја земље и деконцентрацију разних институција.

"Ако желимо да смањимо притисак сталног досељавања становништва у велике градове, Београд и Нови Сад, буџет мора другачије да се планира. Потребно је веће ингеренције дати општинама и градовима и оставити им више новца за развој њихове инфраструктуре и привреде, а смањити издвајања у републички буџет", рекао је председник ПОКС-а и један од лидера коалиције НАДА Војислав Михаиловић.

Михаиловић је подсетио да је НАДА једина коалиција која је опстала од прошлих избора јер је програмска и чине је озбиљни и стручни људи.


#   Ниш   ПОКС   Милош Јовановић   Нови ДСС   Коалиција НАДА (ПОЛС -Нови ДСС)
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима