Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Коалиција "Ниш мој град" критикује постављање ограде на Булевару Немањића

rssBookmark and Share

Ниш 07.08.2022. Јужна Србија Инфо

„Не знамо ко се сетио да постави ограду од два метра на Булевару Немањића. Да ли је то неко хтео Ниш да подели на источни и западни оним несрећним Берлинским зидом који је паметан народ давне неке године порушио. Не знамо да ли грађани Ниша и становници градске општине Медијана заслужују ово или их неко привикава на неке нове „ограде“, кажу у делу саопштења.

Коалиција "Ниш мој град" критикује постављање ограде на Булевару Немањића

Критична тачка су пружни прелази, тамо људи гину и њих треба обезбедити, а не ова километарска ограда која је интерес некога ко се уградио, а то треба да утврде истражни органи и провере чија је ово суманута идеја“, кажу из коалиције „Ниш, мој град“ .  

Драгослав Ћиковић, одборник коалиције " Ниш мој град поставља питање да ли ће читав Ниш са својим булеварима, које је претходна власт до 2012. године изградила, имати овакве ограде свуда због интереса појединаца а супротно интересима грађана. 

Његов колега Миодраг Станковић, одборник коалиције „Ниш, мој град“ пита чији је ово интерес и чиме се руководила ова власт када је дошла на идеју да постави једну овакву ограду високу скоро два метра на Булевару Немањића.

„Чему она служи? Да ли је спроведена јавна набавка, колико то кошта? Да ли су се уопште руководили тиме да ова ограда представља ругло у нашем граду? Уколико им је циљ био безбедност наших суграђана и учесника у саобраћају, да ли је могла нека нижа ограда. Шта жели власт овим да постигне? Или нам можда овако поручују да имамо заробљене институције, медије јер ова ограда асоцира на то“, каже Станковић.

Светлана Радовановић из коалиције „Ниш, мој град“ која станује на територији градске општине Медијана каже да је само требало реконструисати ограду коју је нишка власт поставила пре четири године.

„Због безбедности Нишлија јесте потребна ограда, природна или цветна, али оваква ограда ове дужине наружила је наш крај“, закључује она.


#   Ниш   Драгослав Ћирковић   Миодраг Станковић   Булевар Немањића
@Mikica_S @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима