Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лутовац: Дошао сам у Ниш да са грађанима разговарам о "Савезу за Србију"

rssBookmark and Share

Ниш 26.08.2018. Јужна Србија Инфо

“Дошао сам у Ниш да разговарам са члановима Демократске странке и са грађанима Ниша о томе зашто је Савез за Србију нужност у овом тренутку.", изјавио је Зоран Лутовац, председник Демократске странке, приликом јучерашњег боравка у Нишу.

Лутовац: Дошао сам у Ниш да са грађанима разговарам о "Савезу за Србију"

"Савез за Србију, иако у овом тренутку још није формиран, представља алтернативу овом режиму, зато што је поставио платформу која је довољно широка да у тај Савез уђе и Демократска странка али и неке друге странке које нису сличног програма и сличне идеолошке оријентације. Битно је то да смо се окупили око неких универзалних вредности, које су неопходне да бисмо уопште имали једну нормалну политичку заједницу, нормалну државу и нормалан живот у Србији. То је суштина окупљања’’ рекао је Лутовац.

“Ово није Савез који се окупља око неких парцијалних циљева, већ око важних животних циљева, и то је управо оно што су грађани очекивали. Грађани хоће да чују да постоји спремна политичка алтернатива овом режиму, где су политичари спремни да своје посебности ставе на страну, како би остварили неопходне услове да бисмо имали нормалан живот и нормалну државу. Савез за Србију ће имати свој формат на нивоу Србије, али и у локалним срединама. У локалним срединама Савез ће моћи да има и шири формат. То значи да ће моћи да му се прикључе и странке које немају договор на републичком нивоу. Странке, покрети, невладине организације и појединци који сматрају да је неопходно у појединим локалним срединама да наступају заједно, како би решавали неке проблеме или како би исказали своје незадовољство. То је добар начин како би требало деловати широм Србије’’ – додао је Лутовац.

‘’Што се тиче односа према Косову и Метохији, ми смо то формулисали у оквиру 30 тачака Савеза за Србију, неколико тачака је томе посвећено. Неопходно је да се уважава Устав, Међународно право. То је полазна платформа за разговоре о статусу. Међутим, питање статуса не може да покреће недемократски режим. Питање референдума је такође ствар за једно аутократско друштво. Битно је да нормализујемо односе са Приштином, а да бисмо то остварили морамо да нормализујемо односе у Србији. Да имамо нормалну, демократску власт, која има слободне медије, где су сви у могућности да искажу своје политичке ставове и да грађани на основу пуних информација, дебате и сучељавања мишљења могу да донесу праву одлуку. Расписивање референдума у условима непостојања слободних медија, слободне државе је само средство у рукама аутократе” – закључио је Лутовац.  

Миодраг Станковић, председник Градског одбора Демократске странке у Нишу, додао је: “Председник Демократске странке Зоран Лутовац је данас у Нишу. Данас имамо састанак са председницима општинских и градских одбора из округа. Идеја јесте да све снаге које има Демократска странка ставимо на располагање грађанима и да заједно са грађанима кренемо да мењамо ствари на боље. У Нишу власт Српске Напредне Странке за седам година довела је до тога да имамо све мање радних места, све мање пензије и плате, да се живи на грбачи народа. Из буџета града јасно можемо да видимо да су све ставке, у којима се види активност локалне самоуправе, сведене на минимум. Тачније резултати рада актуелне градске власти су нула. Све ставке које се односе на порезе, таксе, казне и пенале су три до четири пута веће у односу на период када је Демократска странка била на власти. Демократска странка у Нишу је одлучна да заједно са председником Зораном Лутовцем почне да мења ствари на боље. Окупићемо у Савез за Србију све аутентичне опозиционе странке које су спремне да се боре против овог режима. Очекујемо промене ускоро. Промене на боље. Од промена које су биле обећане пре седам година, а које су се односиле на бољи живот, бољи стандард, добили смо све супротно. Решили смо да мењамо ствари на боље, а све за добробит и у интересу грађана.“

 

Коментара: 0


#   Ниш   ДС   Миодраг Станковић   Зоран Лутовац   Савез за Србију
@demokrate @Mikica_S @SavezZaSRB @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима