Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Медвеђа: Експресна смена директорице Предшколске установе

rssBookmark and Share

Београд 06.09.2015. Лесковац.РС

Привремени  орган општине Медвеђа наложио је, а Управни одбор донео данас одлуку о смени директорке Предшколске установе „Младост, девет дана пред локалне изборе.

Медвеђа: Експресна смена директорице Предшколске установе

Добри познаваоци прилика у Медвеђи преносе Регионалној информативној агенцији ЈУГпресс да је директорка Зорица Михајловић смењена експресно, зато што је њен супруг у четвртак био испред штанда Групе грађана За Горњу Јабланицу.

По закону, последњу реч о смени и постављању директора дечјих вртића доноси Министарство просвете.

Неколоко ЈУГпрессових извора из Медвеђе трвди да је смена доректорке толико важна Привременом органу да ће, да би убрзали ствар, у понедељак неко од представника општинким аутомобилом одлуку носити у Београд, у Министарство просвете.

ЈУГпрессови извори блиски Управном одбору Предшколске установе “Младост” тврде да је седница на којој је донета одлука о смнеи директорке, толико брзо заказана да су и чланови тог управног органа сат времена пре њеног одржавања сазнали да је заказана, а да директорка и секретар  вртића нису ни били звнаично обавештени.

О томе да јој се спрема смена, директорки је телефоном саопштио непознати мушки глас четрдесетак минута пре седнице.

„Госпођо данас ћете бити смењени због претеране активности вашег супруга у предизборним активностима Групе грађана „За горњу Јабланицу“, што Београд не подржава“ после чега је прекинуо везу, преносе нам наши извори.

У Медвеђи кажу да је састанку присуствовао, као представник родитеља, иако нема дете у предшколксој установи, један радник МУП-а.

Састанку су присуствовали сви чланови Управног одбора, што се, кажу упућени, није десило више од годину дана, од када им се не плаћају дневнице.

Лесковац.РС


#   Београд   Медвеђа   избори   смена   Министарство просвете   Зорица Михајловић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима