Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Medveđa: Ekspresna smena direktorice Predškolske ustanove

rssBookmark and Share

Beograd 06.09.2015. Leskovac.RS

Privremeni  organ opštine Medveđa naložio je, a Upravni odbor doneo danas odluku o smeni direktorke Predškolske ustanove „Mladost, devet dana pred lokalne izbore.

Medveđa: Ekspresna smena direktorice Predškolske ustanove

Dobri poznavaoci prilika u Medveđi prenose Regionalnoj informativnoj agenciji JUGpress da je direktorka Zorica Mihajlović smenjena ekspresno, zato što je njen suprug u četvrtak bio ispred štanda Grupe građana Za Gornju Jablanicu.

Po zakonu, poslednju reč o smeni i postavljanju direktora dečjih vrtića donosi Ministarstvo prosvete.

Nekoloko JUGpressovih izvora iz Medveđe trvdi da je smena dorektorke toliko važna Privremenom organu da će, da bi ubrzali stvar, u ponedeljak neko od predstavnika opštinkim automobilom odluku nositi u Beograd, u Ministarstvo prosvete.

JUGpressovi izvori bliski Upravnom odboru Predškolske ustanove “Mladost” tvrde da je sednica na kojoj je doneta odluka o smnei direktorke, toliko brzo zakazana da su i članovi tog upravnog organa sat vremena pre njenog održavanja saznali da je zakazana, a da direktorka i sekretar  vrtića nisu ni bili zvnaično obavešteni.

O tome da joj se sprema smena, direktorki je telefonom saopštio nepoznati muški glas četrdesetak minuta pre sednice.

„Gospođo danas ćete biti smenjeni zbog preterane aktivnosti vašeg supruga u predizbornim aktivnostima Grupe građana „Za gornju Jablanicu“, što Beograd ne podržava“ posle čega je prekinuo vezu, prenose nam naši izvori.

U Medveđi kažu da je sastanku prisustvovao, kao predstavnik roditelja, iako nema dete u predškolksoj ustanovi, jedan radnik MUP-a.

Sastanku su prisustvovali svi članovi Upravnog odbora, što se, kažu upućeni, nije desilo više od godinu dana, od kada im se ne plaćaju dnevnice.

Leskovac.RS


#   Beograd   Medveđa   izbori   smena   Ministarstvo prosvete   Zorica Mihajlović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima