Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Напредњак (СНС) на челу Лесковца

rssBookmark and Share

07.11.2012. Izvor:Beta

Лидер СНС у Лесковцу Горан Цветановић изабран је на данашњој седници Скупштине града за новог градоначелника Лесковца, а Слободан Коцић из ДС-а је смењен.

Напредњак (СНС) на челу Лесковца

Цветановић је изабран тајним гласањем и за њега је гласало 47 од укупно 75 одборника

Тако је власт у Лесковцу преузела је коалиција 14 странака са 48 одборника, коју предводи Српска напредна странка. У опозицији је остала само ДС са 22 одборника и још два одборника који су се после избора прикључили одборничкој групи демократа.

На истој седници за заменика градоначелника изабран је Драган Јовановић из Јединствене Србије, као и 11 чланова Градског већа.

На дневном реду је и разрешење и именовање 17 директора градских предузећа и културних установа.

Седница, којој није присуствовао Слободан Коцић, протекла је без већих расправа, а Цветановић је у образложењу Коцићеве смене навео нереализоване пројекте, лошу сарадњу са републичким властима и његово ретко појављивање у јавности.

Лидер лесковачких социјалиста и председник Скупштине града Живојин Стефановић, који ће и у новој власти обављати ту функцију, рекао је да је сарадња СПС-а и ДС-а у протекле три године била добра, а да је та странка пристала на промену коалицоних партнера када је изгубила скупштинску већину.

У свом експозеу, Цветановић је навео да ће се нова коалиција залагати за развој економије и привреде, пољопривреде, за унапредјење комуналних делатности, професионално управљање градом, јавним предузећима и установама, за бољу социјалну политику, образовање, здравствену заштиту, за културу, омладину и спорт.

Цветановић је функцију градоначелника већ обављао девет месеци током 2008 и 2009. године као лидер Српске радикалне странке. Смењен је када је СПС као коалициони партнер изгубила већину.


#   Слободан Коцић   Драган Јовановић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима