Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш: Петоро одборника УРС-а прешло у СНС

rssBookmark and Share

24.03.2014. Танјуг

Петоро одборника одборничке групе Уједињених региона Србије у Скупштини града Ниша иступило је данас из те групе, а најављује се да ће прећи у одборнички табор Српске напредне странке.

Ниш: Петоро одборника УРС-а прешло у СНС

Градоначелник Ниша Зоран Перишић изјавио је да су из одборничке групе УРС-а иступили су заменик председника Скупштине града Ненад Станковић и одборници Станимир Ђурић, Мирослав Ђокић, Јасмина Мурге и Миљан Живковић. Одборничка групе СНС сада броји 20 одборника.

Још два одборника Нове Србије изабрано је за одборнике са листе СНС на последњим локалним изборима и они формално нису чланови одборничке групе коју предводи СНС.

Перишић је, на ванредној конференцији за новинаре, рекао да има најава да ће покрет Нишка регија, којој припадају Станковић и Ђурић, колективно приступити СНС.

На питање новинара да ли се овим стварају претпоставке за прекомпоновање градске власти, Перишић је рекао да је још увек рано да се о томе говори.

"Чињеница јесте да се састав и бројност одборничких група мења, како ћемо поступати надаље, следићемо инструкције странке ( Извршни одбор, председник, Председнишво, Главни одбор СНС)", навео је Перишић који је члан Председништва СНС.

Нишка градска скупштина броји 61 одборника, а коалициону власт чине СНС, социјалисти и УРС.


#   СНС   УРС   Ненад Станковић   Зоран Перишић   Градска скупштина   главни одбор   Извршни одбор
@sns_srbija @regionisrbije @ProfdrPerisic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима