Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нове турбуленције у нишком СНС-у

rssBookmark and Share

08.09.2015. Нишке Вести, Политика

Упркос томе што су протекле године у Ниш долазили многи високи функционери Српске напредне странке, страсти у нишком одбору и даље се нису смириле.

Нове турбуленције у нишком СНС-у

Још један покушај да среди ситуацију имаће министар одбране Братислав Гашић чији се долазак очекује у среду 9. септембра.

Како преносе Нишке Вести за нове турбуленције и лоше међуљудске односе у Градском одбору СНС највећи су кривци функционери који су у извршној власти у граду.

Због тога што странка није заштитила доскорашњег председника Градског одбора и градоначелника Ниша од прозивки функционера из других странака Зоран Перишић је обавестио страначке органе да неће више да учествује у раду нишког одбора.

И многи други високи функционери бојкотују рад Градског одбора, тврди извор.

“Они непрекидно покушавају да изазову нестабилност у странци, а у последње време почели су и да бојкотују седнице Градског одбора. Због опструкције високих функционера који су у извшној власти у граду, две седнице, које су биле заказане за петак 4. септембар и понедељак 7. септембар, су отказане, а самим тим је и рад страначких органа доведен у питање”, каже извор Нишких Вести. “Они који се нису доказали мораће да уступе своја кадровска места другим људима. Страначке реформе морају да се наставе, јер само тако можемо чисти да изађемо на предстојеће локалне изборе”, истичу нишки напредњаци.

Да су ове тврдње тачне потврђује и изјава члана Градског одбора Момира Стојановића Политици, у којој наводи да неки кадрови нису задовољили и да је СНС врло мало урадио у граду. Зато они морају да уступе своја места другим људима, рекао је Стојановић за Политику.

Српска напредна странка у Нишу је последњих месеци показала својим акцијама које је спровела друго лице, у којем су млади увек у првом плану. Из ове странке поручују да ће то бити једини смер којим ће се нишки напредњаци кретати и у будућем периоду.

Да ли ће долазак Братислава Гашића смирити “страсти” нишких Напредњака, или ће неке чланове како се међу чланством говори да “заштити” показаће време.

Да подсетимо, Градски и сви општински одбори Српске напредне странке у Нишу распуштени су средином априла, а све партијске активности поверене кординатору др Милану Станојковићу.

 


#   Братислав Гашић   СНС   Зоран Перишић   Нишке вести   Општински одбор   Момир Стојановић   Милан Станојковић   Братислава
@sns_srbija @ProfdrPerisic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима