Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nove turbulencije u niškom SNS-u

rssBookmark and Share

08.09.2015. Niške Vesti, Politika

Uprkos tome što su protekle godine u Niš dolazili mnogi visoki funkcioneri Srpske napredne stranke, strasti u niškom odboru i dalje se nisu smirile.

Nove turbulencije u niškom SNS-u

Još jedan pokušaj da sredi situaciju imaće ministar odbrane Bratislav Gašić čiji se dolazak očekuje u sredu 9. septembra.

Kako prenose Niške Vesti za nove turbulencije i loše međuljudske odnose u Gradskom odboru SNS najveći su krivci funkcioneri koji su u izvršnoj vlasti u gradu.

Zbog toga što stranka nije zaštitila doskorašnjeg predsednika Gradskog odbora i gradonačelnika Niša od prozivki funkcionera iz drugih stranaka Zoran Perišić je obavestio stranačke organe da neće više da učestvuje u radu niškog odbora.

I mnogi drugi visoki funkcioneri bojkotuju rad Gradskog odbora, tvrdi izvor.

“Oni neprekidno pokušavaju da izazovu nestabilnost u stranci, a u poslednje vreme počeli su i da bojkotuju sednice Gradskog odbora. Zbog opstrukcije visokih funkcionera koji su u izvšnoj vlasti u gradu, dve sednice, koje su bile zakazane za petak 4. septembar i ponedeljak 7. septembar, su otkazane, a samim tim je i rad stranačkih organa doveden u pitanje”, kaže izvor Niških Vesti. “Oni koji se nisu dokazali moraće da ustupe svoja kadrovska mesta drugim ljudima. Stranačke reforme moraju da se nastave, jer samo tako možemo čisti da izađemo na predstojeće lokalne izbore”, ističu niški naprednjaci.

Da su ove tvrdnje tačne potvrđuje i izjava člana Gradskog odbora Momira Stojanovića Politici, u kojoj navodi da neki kadrovi nisu zadovoljili i da je SNS vrlo malo uradio u gradu. Zato oni moraju da ustupe svoja mesta drugim ljudima, rekao je Stojanović za Politiku.

Srpska napredna stranka u Nišu je poslednjih meseci pokazala svojim akcijama koje je sprovela drugo lice, u kojem su mladi uvek u prvom planu. Iz ove stranke poručuju da će to biti jedini smer kojim će se niški naprednjaci kretati i u budućem periodu.

Da li će dolazak Bratislava Gašića smiriti “strasti” niških Naprednjaka, ili će neke članove kako se među članstvom govori da “zaštiti” pokazaće vreme.

Da podsetimo, Gradski i svi opštinski odbori Srpske napredne stranke u Nišu raspušteni su sredinom aprila, a sve partijske aktivnosti poverene kordinatoru dr Milanu Stanojkoviću.

 


#   Bratislav Gašić   SNS   Zoran Perišić   Niške vesti   Opštinski odbor   Momir Stojanović   Milan Stanojković   Bratislava
@sns_srbija @ProfdrPerisic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima