Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pobuna među naprednjacima u Nišu: Čak se i Vučić uslovljava, dok se Gašić krivi za sve?!

rssBookmark and Share

Niš 25.02.2016. Z.Stojnić, Južna Srbija Info

Kao što je niška politička javnost i očekivala, ništa od obećanih kandidata za gradonačelnika Niša iz redova naprednjaka, a netrpeljivost je sve veća i veća među čelnicima ove stranke.
Koordinator Stanojković preti napuštanjem stranke i uslovljava samog predsednika Vučića, što je nezampćeno u SNS-a. Za sve je kriv Gašić!?

Niški naprednjaci u iščekivanju, Foto arhiva: B.Gašić FB
Niški naprednjaci u iščekivanju, Foto arhiva: B.Gašić FB

Ko je danas imao prilike da sretne nekog od viđenijih naprednjaka u Nišu, mogao je samo da zaključi da nešto nije kako treba. Nervoza i prisutni strah bio je vidljiv na njihovim licima.

Bivši ministar Gašić i čovek od poverenja A. Vučića, boravio je u više navrata u Nišu, pokušavajući da smiri strasti i uvede niški odbor u mirnu fazu pred izbore.

Očekivanja da će sam Gašić u oba navrata, doneti listu sa kandidatima za gradonačelnika, nisu se ispunila. U međuvremenu napetost je narasla do tačke ključanja, a neki od mogućih kandidata već duže vreme vode svoju ličnu kampanju, očekujući da će baš njih "Vučić izabrati". 

Očekujući verovatno isto, Milan Stanojković postavljeni koordinator, nakon raspuštanja Gradskog odbora, večars je sazvao satanak samog vraha, na kome je direktno optužio Bratislava Gašića da ne zna da sprovede izbore i poručio Aleksandru Vučiću jasno do znanja, da očekuje da baš on bude kandidat za gradonačelnika Niša. U protivnom moguće je da će napustitin stranku, rekao nam je naš izvor iz SNS.

Ako dodamo još najmanje pet kandidata koji misle isto i koji na sve načine pokušavaju da lobirju kod "njihove veze" u Beogradu, rezultat je svakako katastrofalan.

Od jedinstava nema ništa. Od kandidata za gradončelnika nema ništa. Kako će se ovaj već nepriajtan ciklus i kada okonačati, niko ne zna, dok sve više naprednjaka (na funkcijama) preispituje svoj opstanak u stranci.

Da podsetimo..

U Nišu je dva puta za 10 dana boravio Bratislav Gašić, koji će kao čovek od poverenja Aleksandra Vučića, odlučiti ko će biti kandidat na izborima za gradonačelnika Niša, iz redova niških naprednjaka.

Gašić je 12. februara, boraveći u Nišu rekao, da će već naredne nedelje biti formirane liste kandidata za izbore, kako za lokalne, tako i parlamentarne.

Već tada je precizno trebalo da se zna ko je kandidat za gradonačelnika Niša iz redova naprednjaka u Nišu.

Kao i više puta do sada on je kritikaovao nejedinstvo i nesuglasice između čelnika SNS u Nišu.

Takođe, na zvaničnoj Fejsbuk stranici Bratislava Gašića piše,  - U prostorijama GO SNS Niš potpredsednik Srpske napredne stranke Bratislav Gašić održao je još jedan sastanak sa članovima. Na sastanku je bilo reči o organizaciji posla i zaduženjima tokom predizborne kampanje. Sala GO bila je mala da primi sve zainteresovane koji žele da se uključe u rad.

Ranije..

Partijski i lični odnosi, među visokim funkcionerima Srpske napredne stranke u Nišu, prividno u proteklih nekoliko meseci izgledaju bolje, međutim, kako se izbori približavaju, nemir među naprednjacima je sve prisutniji.

Zbog narušenih odnosa, i optužbi opozicije na račun rada gradske vlade, izveštaja Državne revizorske institucije (DRI) o nenamenskom trošenju budžeta, niški naprednjaci sami ne mogu da se dogovore o izboru svog kandidata za gradonačelnika Niša, na predstojećim lokalnim izborima.

Kao i više puta do sada, ministar odbrane Bratislav Gašić, boravi u Nišu da smiri napetu situaciju i donese odluku. 

Kao najozbiljniji kandidati i suparnici u isto vreme, pominju se aktuelni gradonalelnik Zoran Perišić, direktor RC "Jugoistok" (EPS Distribucija) i Boban Džunić, predsednik Gradske opštine Palilula.

Aktuelni gradski većnik i advokat Srđan Aleksić, takođe se visoko kotira u niškim političkim krugovima, koji kako poznavaoci političkih prilika kažu, možda ima najveću šansu za kanditaturu, upravo zbog svog mirnog stava i rezultata u svojoj profesiji.

Tu je još i penzionisani genaral Momir Stojanović, za kojim je raspisana interpolova poternica zbog optužbe za navodne ratne zločine.


#   Niš   Bratislav Gašić   SNS   Aleksandar Vučić   Zoran Perišić   Boban Džunić   Gradski većnik   Srđan Aleksić   Gradski odbor   Momir Stojanović   nesuglasice   Milan Stanojković   10 dana   gradske opštine   Bratislava
@sns_srbija @avucic @ProfdrPerisic @DzunicBoban @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima