Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

НСП: Само уједињена опозиција може да се бори против "диктатуре"!

rssBookmark and Share

03.06.2017. Јужна Србија Инфо

Делегати Народног покрета Србије из више од тридесет општинских и градских одбора окупили су се јуче у Нишу и донели одлуке о даљим активностима Народног покрета Србије.

НСП: Само уједињена опозиција може да се бори против "диктатуре"!

Народни посланик и председник Народног покрета Србије Мирослав Алексић истакао је да су од оснивања Народног покрета Србије, преко регистрације покрета у политичку странку  до данас, циљеви организације остали исти. Он је додао да ће Народни покрет Србије о сарадњи на предстојећим београдским и, евентуалним, парламентарним изборима разговарати са другим опозиционим политичким субјектима, групама и појединцима који деле исте вредности. 

„Циљ оснивања Народног покрета Србије био је да окупимо остварене и квалитетне људе који су спремни да своју енергију уложе у промене у Србији. За две године, у више од 40 градова и општина такве смо људе пронашли. Изабрали смо тежи пут, пут оснивања нове политичке организације,  са јасним правилом да нема компромиса са онима који уништавају Србију“, рекао је Алексић и додао да је вема важно да све опозиционе странке и сви грађани стану на пут покушају завођења диктатуре од стране режима.

„Сви ми смо имали опцију да стојимо са стране и посматрамо како се уништава Србија, како власт приватизује државу, како немилосрдно распродаје и уништава све ресурсе Србије и ту опцију имамо и данас, али сматрамо да је данас свако од нас одговоран за то како ће Србија изгледати сутра. Ако данас одустанемо, ако прећутимо завођење диктатуре од стране Александра Вучића и уништавање Србије од стране његових кадрова као што су Ристичевић, Грчић, Бабић и други којима је он поклонио институције, ресурсе и јавна предузећа Србије, у Србији неће остати ни камен на камену“, рекао је Алексић.

Заједнички став свих делегата, као и чланова председништва Народног покрета Србије Бранислава Јовановића из Ниша и Александра Тошића из Београда, који су на скупу говорили, је да је неопходно уједињење опозиције, али и да је потребно да се сви партнери Народног покрета Србије сагласе да први приоритет у заједничком деловању мора бити обезбеђивање фер услова за излазак на изборе, а затим и залагање за промену изборног система који ће омогућити да се представници у парламенту, градоначелници и председници општина бирају именом и презименом.

Народни покрет Србије основан је фебруара 2015. године на иницијативу представника из преко 40 градова и општина, већ у августу 2016. године Народни покрет Србије, подршком 10 000 потписа грађана регистрован је као политичка странка. Данас има преко 40 активних градских и општинских одбора широм Србије, као и свог представника у Народној скупштини Србије.

 


#   јавна предузећа   Бранислав Јовановић   НПС Народни покрет Србије   Мирослав Алексић   делегати
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима