Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

NSP: Samo ujedinjena opozicija može da se bori protiv "diktature"!

rssBookmark and Share

03.06.2017. Južna Srbija Info

Delegati Narodnog pokreta Srbije iz više od trideset opštinskih i gradskih odbora okupili su se juče u Nišu i doneli odluke o daljim aktivnostima Narodnog pokreta Srbije.

NSP: Samo ujedinjena opozicija može da se bori protiv "diktature"!

Narodni poslanik i predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić istakao je da su od osnivanja Narodnog pokreta Srbije, preko registracije pokreta u političku stranku  do danas, ciljevi organizacije ostali isti. On je dodao da će Narodni pokret Srbije o saradnji na predstojećim beogradskim i, eventualnim, parlamentarnim izborima razgovarati sa drugim opozicionim političkim subjektima, grupama i pojedincima koji dele iste vrednosti. 

„Cilj osnivanja Narodnog pokreta Srbije bio je da okupimo ostvarene i kvalitetne ljude koji su spremni da svoju energiju ulože u promene u Srbiji. Za dve godine, u više od 40 gradova i opština takve smo ljude pronašli. Izabrali smo teži put, put osnivanja nove političke organizacije,  sa jasnim pravilom da nema kompromisa sa onima koji uništavaju Srbiju“, rekao je Aleksić i dodao da je vema važno da sve opozicione stranke i svi građani stanu na put pokušaju zavođenja diktature od strane režima.

„Svi mi smo imali opciju da stojimo sa strane i posmatramo kako se uništava Srbija, kako vlast privatizuje državu, kako nemilosrdno rasprodaje i uništava sve resurse Srbije i tu opciju imamo i danas, ali smatramo da je danas svako od nas odgovoran za to kako će Srbija izgledati sutra. Ako danas odustanemo, ako prećutimo zavođenje diktature od strane Aleksandra Vučića i uništavanje Srbije od strane njegovih kadrova kao što su Rističević, Grčić, Babić i drugi kojima je on poklonio institucije, resurse i javna preduzeća Srbije, u Srbiji neće ostati ni kamen na kamenu“, rekao je Aleksić.

Zajednički stav svih delegata, kao i članova predsedništva Narodnog pokreta Srbije Branislava Jovanovića iz Niša i Aleksandra Tošića iz Beograda, koji su na skupu govorili, je da je neophodno ujedinjenje opozicije, ali i da je potrebno da se svi partneri Narodnog pokreta Srbije saglase da prvi prioritet u zajedničkom delovanju mora biti obezbeđivanje fer uslova za izlazak na izbore, a zatim i zalaganje za promenu izbornog sistema koji će omogućiti da se predstavnici u parlamentu, gradonačelnici i predsednici opština biraju imenom i prezimenom.

Narodni pokret Srbije osnovan je februara 2015. godine na inicijativu predstavnika iz preko 40 gradova i opština, već u avgustu 2016. godine Narodni pokret Srbije, podrškom 10 000 potpisa građana registrovan je kao politička stranka. Danas ima preko 40 aktivnih gradskih i opštinskih odbora širom Srbije, kao i svog predstavnika u Narodnoj skupštini Srbije.

 


#   javna preduzeća   Branislav Jovanović   NPS Narodni pokret Srbije   Miroslav Aleksić   delegati
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima