Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Cena u dečjem odmaralištu "Divljana" veća nego povratna avio-karta!

rssBookmark and Share

13.06.2016. Južna Srbija Info

Cena višednevnog aranžmana u ovom odmaralištu viša od cene povratnih avionskih karata do raznih destinacija širom Evrope, na primer Dizeldorfa ili Dortmunda, kaže Branislav Jovanović.

"Nikada nije bilo manje korisnika usluga dečjeg odmarališta "Divljana" nego danas jer je cena  višednevnog aranžmana u ovom odmaralištu viša od cene povratnih avionskih karata do raznih destinacija širom Evrope, na primer Dizeldorfa, Dortmunda, itd..", kaže Branislav Jovanović, predsednik niškog odbora Narodnog pokreta Srbije. 

On naglašava da u ovoj ustanovi nema plata i to je kriterijum za uspeh čelnika Grada.

"Uz napomenu da je račun ove ustanove bio u blokadi u vreme kada je na njenom čelu bio direktor iz druge političke opcije", objašnjava Jovanović.

On kaže da je čovek koji je uveseljavao srpsku javnost u više navrata svojim izjavama postao direktor „Divljane“ pre godinu dana, a da je preko noći proglašen najboljim direktorom iako je dočekao tek jednu grupu gostiju iz gradske ustanove „Mara“.

"Indikativno je što je, po kazivanju zamenika gradonačelnika, iz budžeta Grada ovaj direktor dobio 30.000.000 dinara za funkcionisanje ove ustanove, a čuli smo kako se radnici žale na jednoj niškoj televiziji u jutarnjem programu da su za taj period primili samo 15.000 dinara", tvrdi prvi čovek niškog NPS-a.

Jovanović ističe da „Divljana" ima i velike troškove za advokata koga su angažovali,  iako imaju svoje stručne službe, a druga javna preduzeća su, kako kaže, bila kritikovana od strane čelnika Grada zbog angažovanja advokata. 

Jovanović na kraju dodaje:

„Direktor ove ustanove je i javno pohvaljen od strane zamenika gradonačelnika, a ko i ne bi kad dobije 30.000.000 dinara iz budžeta Grada. Da li je pohvaljen zbog stručnosti i sposobnosti ili zbog kupovine kotla za „Divljanu“, što će možda biti i nova afera, ostaje nam da vidimo. Zna se ko se bavi poslovima sa kotlovima iz gradske vlasti.“


#   javna preduzeća   Branislav Jovanović   NPS Narodni pokret Srbije   Divljana dečje odmaralište
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima