Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Svi krivi, osim vlasti!?

rssBookmark and Share

15.06.2016. Južna Srbija Info

"Niška vlast je dovela javna komunalna preduzeća i ustanove do kolapsa. JKP "Parking servis", PU "Pčelica", JKP "Gorica" i Gradska Toplana su na kolenima, rekao je Branislav Jovanović.

NPS Branislav Jovanović
NPS Branislav Jovanović

"Niška vlast je dovela javna komunalna preduzeća i ustanove do kolapsa. JKP "Parking servis", PU "Pčelica", JKP "Gorica" i Gradska Toplana su na kolenima, a gradski čelnici krivce traže u nadzornim odborima, na primer Gradske Toplane i JKP "Gorica". To je bežanje od njihove lične odgovornosti, jer zapošljavanje, visinu računa i poslovnu politiku nije kreirao nadzorni odbor već oni koji su u vrhu gradske vlasti, po resorima u Gradskom veću", kaže Branislav Jovanović, predsednik niškog odbora Narodnog pokreta Srbije. 

On dodaje da je svima jasno da su cene grejanja dirigovane pred izbore i da se čekalo da izbori prođu, a računi "eksplodiraju".

"Tako su još više produbili  nepoverenje i jaz između gradskih firmi i građana. Suština je u nestručnosti i nesposobnosti ljudi koji vode niška javno komunalna preduzeća i ustanove", objašnjava Jovanović.

On tvrdi da u vreme prethodne lokalne vlasti, kada su oni organizovali poslovanje javno komunalnih preduzeća i ustanova, građani nisu imali nikakvih problema.

"U naše vreme nisu izvrštelji bili omča oko vrata Nišlijama, nije bilo represije, niti nameta, a danas zbog velikih računa i torture izvršitelja građani širom Srbije prinuđeni su na svašta, pa čak i da izvrše samoubistvo, kako gledamo i čitamo u medijima", zaključuje Jovanović.

 


#   javna preduzeća   Parking servis   Branislav Jovanović   Komunalna preduzeća   gradska vlast   NPS Narodni pokret Srbije   Nadzorni odbor
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima