Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vlast u Nišu samo kuka, a ništa ne radi

rssBookmark and Share

Niš 12.12.2015. Južna Srbija Info

"Niški funkcioneri se u fudbalskom klubu "Radnički" guraju za funkcije, a najviše vole da gledaju utakmice iz lože.

Vlast u Nišu samo kuka, a ništa ne radi

Međutim, ljubav prema klubu nije ljubav do poslednjeg dinara, kako su mnogi doživeli klub, pa je račun kluba često u blokadi, i ne ostvaruje se rečima nego konkretnim delima", kaže Branislav Jovanović, lider Narodnog pokreta Srbije u Nišu.

On ističe da samo ulaganje u komunalnu infrastrukturu može da donese boljitak, ne samo kad je otvaranje novih radnih mesta i komfor života naših sugrađana u pitanju, nego ulaganje u sportsku infrastrukturu takođe može da donese boljitak, između ostalog, i niškog sporta. 

"Ova lokalna vlast samo priča prazne priče. Od 1999. godine, kada sam bio na čelu gradske vlade, za sport i fudbal u Nišu ništa nije urađeno. Kada sam bio na toj poziciji promenjen je glavni travnati teren, baš u vreme kada je igrana prijateljska utakmica sa Švajcarskom. Kada sam bio direktor Direkcije za izgradnju Grada donet je Zakon o pomoći građevinskoj industriji i na taj način su sa 50 % obezbeđena sredstva za izgradnju stadiona „Čair“, rađeni su sportski objekti, urađen je potpuno nov travnati tepih na pomoćnom terenu, a Niš je dobio po prvi put i veštačku travu takođe na pomoćnom terenu stadiona „Čair“, rekonstruisano „Željino“ igralište, urađen glavni teren, tribine, krov, svlačionice stadiona „Železničar“, naglašava Jovanović i nastavlja:

„Pomoćni teren je urađen sa 90 %, a onda je od čelnika grada zaustavljena izgradnja. Pomoćni teren „Železničara“ može da koristi i „Radnički“, ali je kao što vidimo i on zarastao u korov. Očigledno da ova lokalna vlast samo priča, ništa ne radi, ponavljam vole „Radnički“ do poslednjeg dinara, a bez infrastrukture i uslova za bavljenje sportom nema ni vrhunskih rezultata“, zaključuje Jovanović i dodaje:

„Razlog za ovo je konstatacija čelnika Grada u medijima da je glavni teren na čaisrskom stadionu u katastrofalnom stanju. Ne znam šta su čekali, evo već četiri godine.“
Milan Đurđević, potpredsednik gradskog odbora stranke Zajedno za Srbiju u Nišu osvrnuo se na potpisivanje Izjave o namerama opozicionih stranaka i sindikata „Sloga“ u Nišu.

„Ono što bi naša ideja bila u toj nekoj budućoj koaliciji jeste da promovišemo naše ideje, a to je decentralizacija i spuštanje nivoa odlučivanja građanima do nivoa mesnih zajednica. Možda to u nekom prethodnom periodu nije moglo da se desi, ali mislimo da je to sada preko potrebno. Imamo dobre primere, pogledajte samo Grad Šabac gde ZZS još uvek vrši vlast, nema viška radnika u gradskoj upravi, javno komunalnim preduzećima i stalno se nešto gradi. Taj primer želimo da preslikamo na ostale lokalne samouprave gde bismo možda u nekom obimu učestvovali kao buduća vlast. Takođe, smatramo da ima prostora za ozdravljenje javno komunalnih preduzeća, Grada i opština. Evo, gradski čelnici vrše vlast već četiri godine, a i dalje krive druge za svoje neuspehe i uništenje javno komunalnih preduzeća. Kad nemate rezultate uvek vam je neko drugi kriv“, kaže Đurđević i dodaje da je rešenje problema u Nišu odgovorna, sposobna i vlast koja će imati kadrove koji mogu da vode određene poslove.

„Mi smatramo da sadašnja vlast nema takve kadrove i da oni vuku grad i javno komunalna preduzeća sve više i više u dubiozu. I na kraju što se ZZS-a tiče ponosni smo na sve što smo uradili u prethodnom periodu vršeći neke funkcije, nije nas sramota, jer iza sebe imamo rezultate“, zaključuje potpredsednik gradskog odbora ZZS Niš.


#   Niš   Čair   Radnički FK   Milan đurđević   Branislav Jovanović   Komunalna preduzeća   gradska vlast   NPS Narodni pokret Srbije   kritika   Zajedno za Srbiju   sportski objekti   svlačionice
@NisRadnicki @ZajednoZaSrbiju @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima