Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Jovanović: Dolazak migranata nastavak propasti Divljane

rssBookmark and Share

08.11.2016. Južna Srbija Info

"Još pre par meseci sam upozoravao na brzu propast dečije ustanove "Divljana" i pored uveravanja tadašnje lokalne vlasti da će genijalnim kadrovskim rešenjem rešiti sve probleme" izjavio je, između ostalog, Branislav Jovanović.

Jovanović: Dolazak migranata nastavak propasti Divljane

Ovako će, ako se ne spreči dolazak migranata, ''Divljana'' umesto simbola odmora i rekreacije naše dece biti simbol telesnih vaši i šuge'', kaže Branislav Jovanović, predsednik niškog odbora Narodnog pokreta Srbije.

On podseća da je već ukazivao na goruće probleme i početak kraja ''Divljane'' što zbog lošeg kadrovskog rešenja, što zbog ličnih interesa direktora po školama koje je postavila prethodna lokalna vlast.

''Nepojmljivo je da se nije našla ekonomska računica i pored regresiranih i niskih cena boravka i vanpansionske ponude, npr. cena soka u ''Divljani" 30 dinara, a na Kopaoniku 200 dinara'', ističe Jovanović i nastavlja:

''Takođe želim da obavestim nišku javnost da je "Divljana u prethodnih deset godina dok sam ja učestvovao u vlasti u dva navrata kompletno rekonstruisana sa pratećim sadržajima." 

Jovanović kaže i da je dokaz bačenih para u ovom odmaralištu 30.000.000 dinara koje su uplaćene na račun na ime oporavka "Divljane'' kao i čitav spisak popravki instalacija i kotlova kojima se "stručnjak" direktor bavio bez dana iskustva na tim poslovima u čemu ga je podržavao bivši zamenik gradonačelnika. 

''Umesto da prethodna gradska vlast to uradi uz pomoć Rpublike, ako su već odlučili, oni su sve radili na uštrb gradskog budžeta. Za sve za šta su se uhvatili bivši gradski čelnici to su i upropastili. Pa, nije ni čudo što je, po kazivaju premijera, dubioza u budžetu 50.000.000 evra. Nadam se da neće valjda gospodin Perišić i gospodin Slavković biti nagrađeni novim funkcijama u gradu i pored štetočinskog delovanja tog dvojca na čelu sa njihovim kormilarom koji je poznatiji javnosti i kao čuveni vladar iz senke, a koji je u Nišu između ostalog bio zadužen i za izbornu krađu, pa su osvanuli i transparenti na tu temu," zaključuje Jovanović i dodaje:

"Vladara iz senke koji je zapravo vodio grad najbolje je opisao gospodin Slavković u svom emotivnom i oproštajnom obraćnju niškoj javnosti. Sve ovo govorim zbog sadašnje lokalne vlasti jer pametan se uči na tuđim greškama." 


#   Branislav Jovanović   migranti   gradska vlast   NPS Narodni pokret Srbije   Divljana dečje odmaralište
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima