Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Опозициони "Покрет за преокрет" пита за број преминулих у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 06.07.2020. Јужна Србија Инфо

Градски одбор Покрета за преокрет Ниш тражи одговор од надлежних у Нишу, односно Клиничког центра и градске власти – колико је преминулих људи у Нишу од ковида 19, односно корона вируса, пише у делу саопштења медијима, ове политичке организације.

Опозициони "Покрет за преокрет" пита за број преминулих у Нишу

Саопштење преносимо у целости..

Тражимо податак да ли је то  77 преминулих према једним подацима Института за јавно здравље за период  од 11. марта до 1. јуна или подаци који су у табели табели Института Батут по којима је у Нишу преминуло 243 људи, или трећи да је приминуло  360 људи, према подацима  капеле на градском гробљу. Пошто је особљу у Клиничком центру Ниш забрањено да износе било какве информације о броју умрлих, али и о стању у тој здравственој установи, грађани морају да буду обавештени истинито о броју умрлих и заражених јер је то битно због опште информације грађана о здравственој опасности и заштите здравља њих и њихових породица.

Тренутно се грађани обавештавају по принципу „чули смо то и то“, „заражен је тај и тај“, „умро је тај и тај“. Боља информинасост о пандемији у Нишу је постојала у прошлим вековима. Једино што грађани виде су редови испред „ковид“ амбуланти, умрлице  и изморене здравствене раднике.   

Истините информације су битне и због оцене грађана о адекватности уведених мера од стране градске власти у Нишу. Неке од њих су нелогичне, нпр. могућност да се излази у клубове и да не морају да се носе маске док се седи и сл.

Посебно је питање одговорности градских власти по питању укидању готово свих мера предострожности пред изборе. Градска власт их је могла задржати и поред неодговорности Кризног штаба у Београду и Владе Србије. Свако ће морати да одговара за своје поступке.  Већ сада је јасно да је градска власт саучесник у ширењу епидемије јер није предузела мере из своје надлежности и није указала на опасност ширења епидемије услед одржавања лажних избора. 

Док чекамо одговоре од градске власти Покрет за преокрет у Нишу апелујемо на грађане да буду одговорни према себи и према другима, да носе маске у затвореним просторијама и да држе  дистанцу.


#   Ниш   Клинички центар Ниш   Покрет за Преокрет   Коронавирус
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима